Spor
  • 30.8.2011 00:33

ÜNAL AYSAL : "F.BAHÇE’SİZ BİR LİG BİZE DE HEYECAN VERMEZ"

Ünal Aysal, meselenin Fenerbahçe, Beşiktaş ya da başka bir kulüp meselesi olmadığını, Türk futbolu hatta Türk sporu meselesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Sayın Kozak’ın tespiti doğru, Fenerbahçe’siz bir lig bize de heyecan vermez. Yayıncı kuruluş ve dolayısıyla biz de dahil tüm Süper Lig kulüplerimizi maddi zarara uğratır. Takdir edersiniz ki, özellikle hiç de iç açıcı bir mali yapı devralmamışken bunların farkında olmamamız düşünülemez. Ama Galatasaray Spor Kulübünün etik anlayışı, suçun –eğer işlenmişse- kimin tarafından işlendiğine bakmaksızın aynı duruşu sergilemeyi gerektirir. Biri ezeli rakibimiz, bir diğeri küçük takım ayırımı yapmayız, yapamayız.

Bütün spor camiasının şunu bilmesini isterim; biz Galatasaray Spor Kulübü olarak, ne Fenerbahçe’nin, ne başka bir kulübün ne de herhangi bir kişinin suçu kanıtlanmamış iken suçlu muamelesi görmesini istemeyiz ve yasaların bize verdiği izin içinde buna karşı çıkarız. Bu olaylar rakiplerimizin değil de bizim başımıza gelseydi, onların da böyle düşüneceğine inanırız. Biz, futbol dünyamıza üyesi olduğumuz ailemiz olarak bakıyoruz. Kim olursa olsun ailemizin bir üyesinin çektiği acı ve üzüntü, uğradıkları haksızlık bizi büyütmez. Zaman ezeli rakiplerimizin, aynı zamanda ebedi dostu olduğumuzu da gösterecektir." "Eğer Sayın Kozak’ın bize karşı eleştirileri ’fazla yumuşaksınız, daha dik durun’ şeklinde olsaydı, duruşumuzu gözden geçirme gereğini duyardım" diyen Aysal, "Ama bu duruş yüzünden Kozak’ın ifadesiyle ’Türkiye Liglerinin doğal lideri olma fırsatını kaçırıyorsak’ etik anlayışımızdan taviz vereceğimize ’doğal liderliği’ kaçıralım gitsin derim" ifadelerini kullandı.

Ünal Aysal, Kozak’ın söyleşisinde Galatasaray’ın da bir zamanlar şike olayına karışmış olabileceğini ima ettiğini kaydederek, "Doğrusu işlerimin yoğunluğu nedeniyle ve henüz o tarihlerde kulüp üyesi olmadığım için gelişmeleri yakından takip etmemiştim. Ama bu konuda bilgisi ya da belgesi olan varsa hemen ortaya çıksın diyebilecek kadar kendimize karşı da dürüst olduğumu belirtmek isterim.

Ben, böyle bir anlayışın liderliğini yapmak için oylarınızı istedim.

Yanlış bir intiba verdiysem kusura bakmayın" diyerek sözlerini tamamladı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:28

İLGİLİ HABERLER