Yaşam
  • 26.11.2023 14:31

Ünlü Topmodel Bella Hadid : Dünyada bebeklerin tutuklu olduğu tek ülke İsrail

Bella Hadid, İsrail'in küçük mahkumların bulunduğu tek ülke olduğunu iddia etti, Hamas'ın 10 aylık bir bebeği var

Ünlü topmodel Bella Hadid Instagram sayfasında "İsrail'in Filistinlilerin kaçırılması, tecavüz edilmesi, aşağılanması, işkence edilmesi, öldürülmesi" gibi insanlık dışı suçları olduğunu yazdı. 

Amerikalı model Bella Hadid ironik bir şekilde "İsrail, dünyada çocukları savaş esiri olarak tutan tek ülkedir" iddiasında bulundu.

Hadid , henüz 13 yaşındayken iki İsrailliyi kuzeniyle birlikte bıçaklayan Ahmed Manasra'nın fotoğrafını paylaştı . Her ikisi de Beit Hanina'dan gelen 15 yaşındaki kuzeni Hasan Halid Manasra ve kendisi, Kudüs yakınlarındaki Pisgat Ze'ev'de iki İsrailliye bıçaklı saldırı düzenledi.

Hasan bir polis memuru tarafından ölümcül bir şekilde vurulurken, Ahmed'e bir araba çarptı. Saldırı, özellikle saldırganların genç yaşta olması nedeniyle hem İsraillilerin hem de Filistinlilerin büyük ilgisini çekti.

Hadid, "İsrail işgali tarafından 12 yaşındayken kaçırılan Ahmed Manasra, ağır sağlık durumuna rağmen hücre hapsine katlandı. Yüzlerce Filistinli çocuk hâlâ gözaltında. İsrail hapishanelerinde acı çekiyor" diye yazdı.

Sözlerine şöyle devam etti: "İsrail her Filistinliyi 'terörist' olarak görüyor. Filistinlilerin haklarını destekleyen herhangi bir kişiyi 'antisemit' olarak nitelendiriyor ve hükümetin eylemlerine karşı çıkan herhangi bir Yahudi'yi 'kendinden nefret ediyor' olarak nitelendiriyor, hatta onlara Yahudiliğini kınamalarını söylüyor."

Bella Hadid

Bella Hadid, Vogue'da sayısız kapağıyla tanınan ve 2022'de İngiliz Moda Konseyi tarafından Yılın Modeli olarak tanınan Amerikalı bir modeldir. Filistinli-Ürdünlü bir emlak geliştiricisi olan babası Mohamed Hadid ile birlikte çok çeşitli bir mirastan gelmektedir. ve Hollandalı eski bir model olan annesi Yolanda Hadid (kızlık soyadı van den Herik).

BELLA HADİD'İN İNSTAGRAM PAYLAŞIMLARI
Vogue'un kapağında Filistinli bir kız. Bunu söylemek bana mutluluk veriyor… Filistinlilerin düzenli olarak karşılaştığı sistematik baskı, acı ve alçakgönüllülük hakkında konuşmayı bırakmayacağım. Kalbimde sadece sevgi ve kendimi eğitmeye ve her gün daha fazlasını öğrenmeye açık bir zihinle…. Ne olursa olsun . Seni seviyorum❤️🇵🇸🙏🏽

Bu videoların her birini izlemenizi rica ediyorum. İster 12 yaşında bir çocuğun yetişkin bir adam tarafından boğulması, ister 6 çocuklu bir annenin elleri havada koşarak askerler tarafından vurulması. Koltuk değnekleriyle mücadele edemeyen yaşlı bir adam yere fırlatılıyor. Bir çocuk ve babası hiçbir nedenden dolayı terörize ediliyor.

Lütfen biri bana bu insanlardan hangisinin bu tür bir saldırıyı kışkırttığını söylesin? Bahane bulmaya çalışıyorsan sorun sendedir.

Eğer gerçekten gazeteciler gibi ya da Filistin hakkında eğitim vermeye çalışan herkes gibi beni susturmak istiyorsanız,@instagram
IDF'nin, İsrail hükümetinin ve Yerleşimcilerin Filistinli olmak dışında hiçbir sebep olmadan masum Filistinlilere nasıl saldırdığına dair gerçek bilgileri göstererek barışla öne çıkmaya devam edeceğim .

Bunların hepsi bir insan hakları ihlalidir ve eğer bizi algılamaya devam ederseniz, bu önyargının ve haksız sansürün en büyük biçimi olacaktır.

Bunu telafi etmek için burada değilim. İnanın bu tür bir terörü paylaşmak zorunda kalmak istemiyorum. Bunlar aktör değil. Bunlar (koruması gereken) gerçek IDF askerleri ve hayatları, aileleri, işleri, geçmişi ve ruhları olan gerçek Filistin halkıdır. Almayı bırakmamı istiyorsanız öldürmeyi bırakmalılar.

En çok duyduğum bahane “bıçağı vardı. Askerlerin saldırmaya başlamasının nedeni de buydu”

Kesinlikle hayır. Burada gördüğünüz gibi bunlar barışçıl insanlar, çoğu zaman çocuklarıyla birlikte dua ediyorlar ya da sadece… yaşıyorlar. Elbette her iki tarafta da aşırılık yanlıları olabilir. (Dünyanın her yerinde olduğu gibi) Ama burada oturup halkımın ismine, sanki sürekli yanlış bir şey yapıyormuş gibi bu tür bir tacizi hak edecek kadar iftira atılmasına izin vermeyeceğim. Kesinlikle kanıtlanmamış istismar. Yüzlerce yıldır yaşadıkları evlerinde, topraklarında. Özellikle şimdi, mübarek Ramazan ayında.

Bu kışkırtılmamış bir şey.

Bella Hadid ilk kez bir dizide yer alacak: Müslüman bir genç kızı oynayacak  | Aktüel Haberleri

Bu Gazze tarihindeki en yoğun bombardımandır. ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi tehlikeli bir şekilde İsrail'in 'kimseye gerekçe borcu olmadığını' ve 'kırmızı çizgilerinin olmayacağını' söylüyor. Masum hayatlar her zaman insanlık adına meşrulaştırılmalıdır.

İsrail, Gazze genelinde telekomünikasyon ve elektriği tamamen kesti. Yaralı siviller şu anda ambulans çağıramıyor. Sağlık görevlileri muhabirlere bombardımanların nerede gerçekleştiğini bildirmeleri için yalvarıyor, ancak internet kesintisi nedeniyle muhabirler de bunu bilmiyor. Gazze halkının gidecek yeri yok. Çocuklar ölüyor. 

 

Güncellenme Tarihi : 26.11.2023 14:48

İLGİLİ HABERLER