Gündem
  • 21.3.2020 21:09

Ünlüler sahte ilacı anti-koronavirüs diye reklamını yaptılar

Bazı ünlü isimler para için halkın sağlığına tehdit olan ilacın reklamını yaptı. Koronavirüsten koruduğu iddia edilen No-Attack isimli bu ürün halkın sağlığı ile oynuyor.

Hesaplarına yollanan üç kuruş için ellerine tutuşturulan ne idiğü belirsiz şeyi Koranavirisü önlüyor diye reklamını yapıyorlar. Koronavirüsten koruduğu iddia edilen No-Attack isimli bu ürün halkın sağlığı ile oynuyor. Ünlü isimler bu suça ortak oluyor!

No-Attack isimli bu ürün halkın sağlığı ile oynuyor. ile ilgili görsel sonucu

Şimdiye dek ülkemizde 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan corona virüsü hakkında son dakika haberleri peş peşe geliyor. Magazin gündemine bomba gibi düşen haber halkın sağlığıyla nasıl oynandığını gözler önüne seriyor.

Şimdi de koronavirüsünten koruduğu iddia edilen bir ürün halkın sağlığını tehdit ediyor. Üstelik ünlü isimler de bu suça ortak oluyor... Herkesin diken üstünde olduğu, her şeyden medet umduğu şu günlerde, insanların güvendiği ya da takip ettiği kişilerin araştırmadan, para uğruna halkın sağlığı ile oynaması, sosyal medyada geniş yer buldu.

No-Attack isimli bu ürün halkın sağlığı ile oynuyor. ile ilgili görsel sonucu

Koronavirüsten koruduğu iddia edilen No-Attack isimli bu ürün halkın sağlığı ile oynuyor. Şeyma Subaşı, Seda Sayan, Seren Serengil, Demet Şener, Perihan Savaş, Gizem Hatipoğlu, Seda Akgül… Hepsi günlerdir koronavirüsüne karşı yüzde 89 koruduğu iddia edilen ve henüz birkaç gün önce piyasaya çıkan ürünün reklamını yapıyor.

Zayıflattığı iddia edilen bitki çayları insanların hayatlarını tehlikeye atarken, çok geçmeden gerçekler ortaya çıktı ve ürünler piyasadan toplatıldı.

KORONAYA KARŞI ETKİLİ YALANI

Hatta, üstüne basa basa 'Corona virüsüne karşı etkili' diyerek yanıltıcı ifadeler kullanıyorlar… Muhtemelen hiçbiri ilacın tarım bakanlığından onaylı olup olmadığına, bakmadı bile. Zira baksalardı Tarım Bakanlığı'nın Onaylı Takviye Edici Gıdalar Listesi'nde No-Attack isimli bir ürün yer almadığını idrak edebilirlerdi…

Sosyal medyada yer alan bir hesabın iddiasına göre de bu takviye edici ürünün satıldığı web sitesinde de, kayıt adresi olarak "yalan dolan mahallesi" ibaresi yer alıyor. Yaptığı araştırma sonucunda ki bunların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan kullanıcı, yeni çıkan bu ürünün web sitesinin de hayali bir firma olduğunu ortaya çıkardı.

Marka hakkındaki bir başka iddia ise web sitesinin Google kaydının olmadığıydı. Yani tamamen kısa sürede kazanç elde edip kapanan sitelerden biri...

No-Attack seda sayan ile ilgili görsel sonucu

Herkesin diken üstünde olduğu, her şeyden medet umduğu şu günlerde, insanların güvendiği ya da takip ettiği kişilerin araştırmadan, para uğruna halkın sağlığı ile oynaması, sosyal medyada geniş yer buldu. 16 Mart'ta piyasaya çıktığı söylenen ürün hakkında, Seray Sever tanıtımını "Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücut direncini artırıyor. Hatta enfekte olmuşsanız bile kolaylıkla atlatmanızı sağlıyor. Corona da dahil tüm grip türlerine karşı bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor" diye yapıyor.

Yıllarca 'En güvenilir insan' seçilen Seda Sayan bile 'Tüm virüslere karşı etkili. Enfekte olmuşsak bile hızlı bir şekilde iyileşmemize yardımcı olur' diyor… Üstelik ne hikmetse, bir çoğuna da arkadaşları tavsiyede bulunmuş!

Her virüse karşı etkili olduğu öne sürülerek ortaya çıkan bu ürün, insanları yanlış yönlendirdiği yetmiyor gibi, Uzman Doktor Eda Albayrak'ın fotoğrafını kullanarak bir de afiş hazırlamış. Yetmemiş, ismini değiştirip Op. Dr. Jessica Porghuca yazmış ve 'Pharmacy program anabilim dalı başkanlığı 2007-2018 kara mürver araştırması raporuna göre' diyerek sanki bir araştırma yapılmış imajı vermiş. Tabii Albayrak fotoğrafını görünce, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve yasal yollara başvuracağını söyledi.

Markanın bir başka açığı ise sertifikalarda yer alan tarihler oldu. Ürün için 14 Mayıs 2019'da sertifika verilmiş. Belge periyodu 3 yıl ama sertifikanın bitiş tarihi nasıl oluyorsa 13 Mayıs 2020… Ürün ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan alındığına dair bir belge de yok… Ürünün hesabından sadece sertifikalar paylaşıldı.Gelelim eczane konusuna… Reklamlarda diyorlar ki 'Tüm eczanelerde". Lakin eczanelere soranlar, eczacıların ürünü bilmediklerini, hatta hiç eczaneye böyle bir ilaç gelmediğini söylediğini belirtiyor.

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2020 19:27

İLGİLİ HABERLER