Dünya
  • 28.1.2024 22:00

Ürdün'de Amerikan üssüne dronlu saldırı.. 3 asker öldü 34 asker yaralandı

Ürdün'deki ABD üssüne yapılan saldırıda 3 Amerikan askeri hayatını kaybetti, 25 asker ise yaralandı. ABD Başkanı Biden, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Saldırıyı İran destekli radikal militanlar gerçekleştirdi. Hiç şüpheniz olmasın tüm sorumlulardan bizim seçtiğimiz bir zamanda ve şekilde hesap soracağız" dedi. CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, saldırıyla ilgili olarak "Orta Doğu'da yeni bir krizin başladığını gösteriyor" diyerek, "ABD'nin cevabı olacak mı, hangi sertlikle olacak? 158 saldırıdan bahsetmiştik. Özellikle ABD askerlerinin öldürülmesinden sonra CENTCOM'un tepkisi ne derecek olacak? Bu gerginliği daha da artıracak hamle" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşılık, Orta Doğu'daki ABD üslerine saldırılar da devam ediyor.

Suriye-Ürdün sınırının Ürdün tarafında bulunan ABD askeri üssüne hava saldırısı düzenlendi.

Saldırıda 3 asker ölürken, 34asker de yaralandı.

CENTCOM: "3 asker kaybettik, 25 askerimiz yaralı"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün'de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen drone saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığını açıkladı.

7 Ekim'den beri ilk kez ABD askerleri öldürüldü

ABD basınında yer alan haberlerde, söz konusu üssün adının Tower 22 olduğu ve İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ilk kez Orta Doğu'da ABD askerlerinin öldürüldüğü ifade edildi.

Irak ve Suriye'de 158'den fazla saldırı

Tower 22 ilk kez hedef alınırken, 7 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye'de ABD askerlerinin bulunduğu üslere yönelik 158’den fazla saldırı düzenlendi.

Güncellenme Tarihi : 28.1.2024 21:18

İLGİLİ HABERLER