Gündem
  • 25.5.2023 13:15

Üsteğmen ile Bakan Akar arasında dikkat çeken diyalog

Suriye sınırının sıfır noktasındaki Ufuk Hudut Karakolu’nda gözetleme kulesine çıkarak çalışmaları inceleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, karakol komutanı teğmene, “Buradan iddia edildiği gibi yasadışı geçiş mümkün mü? Kendine güvenen geçmeyi denesin” dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak ile Hatay'ın Suriye sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Sınırın sıfır noktasındaki Ufuk Hudut Karakoluna da giden Bakan Akar; tören mangasını selamladı, Türk bayrağını öperek karakol komutanına teslim etti. Daha sonra gözetleme kulesine çıkan Bakan Akar, hudut tekmilinin yanı sıra yapılan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

GEÇİŞ MÜMKÜN DEĞİL

Fiziki güvenlik sistemlerinin yanı sıra Dragon Eye Sensör Sistemi, termal kameralar, gece-gündüz görüş sistemleri, Midas Akustik Algılama sistemi ve diğer sistem ve teçhizata ilişkin aldığı brifingin ardından Bakan Akar; karakol komutanı teğmene, "Buradan iddia edildiği gibi yasa dışı geçiş mümkün mü?" diye sordu. Hudutta görevli teğmen, "Dört kademeli emniyet sistemi kullanıyoruz, buradan yasa dışı geçiş mümkün değil." yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.5.2023 13:18

İLGİLİ HABERLER