Eğitim
  • 15.7.2009 11:06

UZMANLARDAN ÖSS UYARILARI...

ERHAN İDİZ/VAN

Konuyla ilgili bilgiler İHA muhabirine veren Van Uğur Dershanesi Rehber Öğretmeni Selma Çırak, çocukları sınavı kazanmayan ebeveynleri 'Baskı yapmak' konusunda uyarırken, kazanan öğrencilere de tercihler hakkında tavsiyelerde bulundu. 
ÖSS'de istediği başarıyı elde edemeyen öğrencilerin özellikle akraba ortamlarından uzak tutulması gerektiği vurgulayan Çırak, ebeveynlere bu konuda ciddi görevler düştüğünü belirtti. 
Sınavı kazanmayan öğrenci üzerinde baskı kurulmaması gerektiğini dile getiren Çırak, "Akrabaların sürekli soracağı 'Sınav sonuçları ne oldu?', 'Tercih verdin mi?' 'Nasıl yapamadın?' gibi sorular öğrencinin psikolojisini olumsuz etkileyecektir. Bu baskılardan uzak tutmak için öğrenci akrabaların olduğu ortama sokulmamalı.
Sınavı kazanamayan öğrenci üzerinde kurulacak baskı, onu intihara kadar sürükler. Bu nedenle baskı konusunda ebeveynlerin çok duyarlı olması gerekir. 'Neden yapamadın?' sorusu yerine 'Seneye inşallah kazanırsın' gibi teselliler verilmelidir. Unutulmamalıdır ki olumsuz sonuç en çok öğrencinin kendisini üzer" dedi.
Sınavı kazanan öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Selma Çırak, ilk heyecana göre tercih yapılmaması gerektiğini belirtti. Tercihlerin 22 Temmuz ile 3 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılacağını anlatan Çırak "Öğrencilerimiz o süreye kadar seçecekleri meslek dalındaki kişilerle mutlaka görüşüp fikir alışverişinde bulunmalıdır. Doktor olmayı amaçlayan bir öğrenci mutlaka bir doktor ile görüşüp mesleğin zorlukları hakkında bilgiler almalıdır" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER