Asayiş
  • 29.5.2013 12:14

Vahşi cinayetin altından bakın ne çıktı ?

KONYA'da boşandığı eşi 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Dilber Keskin'i, sokak ortasında 11 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla 32 yaşındaki Mehmet Yılmaz'ın yargılanması devam edildi. Yılmaz savunmasında eşinin evlenmeleriden 1.5 ay sonra evi terkettiğini ve daha önceki eşiyle de ilişkiye girdiğini ileri sürerek, "Beni aldattığı için, namus için öldürdüm" dedi.

Kuzeni 28 yaşındaki Mustafa Cevizaltı ile kız kardeşini ziyaretten dönen Dilber Keskin, evlerine yaklaşık 3 kilometre kala ikinci evliliğini yapıp yaklaşık 1.5 ay evli kaldıktan sonra boşandığı eşi Mehmet Yılmaz tarafından 11 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Polis tarafından gözaltına alınan Yılmaz tutuklandı.

'BENİ ALDATTI, ÖLDÜRDÜM'

Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklu yargılanan Mehmet Yılmaz, bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, daha önce psikolojik tedavi gören Yılmaz'ın, akıl ve ruh sağlının yerinde olup olmadığını saptanması için İstanbul Adli Tıp Kurumun'dan istenilen raporun henüz gelmediğini belirtti. Duruşmayı bu nedenle erteleyen mahkeme heyeti, sanık Mehmet Yılmaz'a bir diyeceği olup olmadığını sordu. Söz alan Yılmaz da, Dilber Keskin'i henüz boşanma davaları sürerken kendisini aldattığını ileri sürdü ve cinayetibu nedenle işlediğini söyledi.

Duruşma 25 Temmuz tarihine ertelendi.

Duruşmanın ardından, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Çiler Kayabaşı, "İstenilen rapor geciktiriliyor. Yargıyı göreve davet ediyoruz. Kadınların katillerine ağır cezalar verilene kadar, adliye önlerinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

Dilber Keskin'in babası Fikret Keskin kızını öldüren Mehmet Yılmaz'ın, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:55

İLGİLİ HABERLER