Gündem
  • 29.9.2008 19:38

VAKİT, SEZER'İ ERGENEKONCU İLAN ETTİ

Yıllardır 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 'photoshop'lu fotoğrafını yayımlayan Vakit, bu kez de Sezer'in başka bir 'photoshop'lu fotoğrafını yayınladı. 
"SEZER ERGENEKON'UN NERESİNDE"
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de 'Ergenekon üyesi' olduğunu iddia eden Vakit, bunun gerekçelerini de şu şekilde sıralıyor.
- Ergenekon üyesi olduğu gerekçesi ile tutuklanan Tuncay Özkan'a ait olan Kanaltürk'ün resepsiyonuna katıldı.
- Yine Ergenekon terör örgütünün yöneticisi olmak suçlaması ile tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Şener Eruygur'un başında bulunduğu Atatürkçü Düşünce Derneği'ne (ADD) para yardımında bulundu.
- Çoğu PKK üyesi çok sayıda sol terör örgütünün mensuplarını affetti.
- Sezer, Danıştay saldırısından çok kısa bir süre sonra, “laiklik karşıtlığı ile saldırı arasında” bağlantı kurarak, eylemi Müslümanların üzerine yıkmaya çalıştı. Sezer, Danıştay'ı ziyaretinde de, “Saldırının hedefi laik cumhuriyetimizdir” diyerek, Ergenekon paralelinde görüş ortaya koydu.
"SEZER DE YARGLANABİLİR"
Sezer ve Ergenekon'u ilişkilendirmeye çalışan Vakit, emekli bir Cumhuriyet Savcısı'nın "Sayın Sezer'in de sorgulanması gerekmektedir. Görev dönemi boyunca sergilediği tavırlardan dolayı tanık olarak dinlenebilir. Emekli olduktan sonra herhangi bir bağlantısının devam ettiği tespit edilirse zanlı olarak da sorgulanabilir” şeklindeki görüşlerine de yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER