Spor
  • 4.10.2020 10:45

VAR'ın 4 çağrısına gitmeyen Fırat Aydınus Trabzonspor'u resmen doğramış

Fırat Aydınus Trabzonspor'u bile bile yaktı

Gaziantep-Trabzonspor maçının skandal hakemi Fırat Aydınus, görmemiş, duymamış. Penaltı öncesi Kenan Özer’in topa elle müdahale ettiği pozisyonu izlemesi için VAR’ın, Fırat Aydınus’a tam 4 kez uyarı yaptığı buna rağmen kararını değiştirmediği ortaya çıktı.

Hakem Fırat Aydınus'un, Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğü ile devam eden Gaziantep FK maçının uzatma dakikalarında verdiği penaltının yankıları sürüyor. Hakem Aydınus'un VAR hakemi Abdulkadir Bitigen tarafından çağrılması ve sonrasında yaşananlarla ilgili detaylara SABAH Spor ulaştı.

Flavio'nun ceza sahası içinde yaptığı faul sonrası Aydınus, VAR'a çağrıldı. Ancak VAR hakemi Bitigen'in, Fırat Aydınus'u penaltıda yapılan faulle ilgili değil, öncesinde Kenan Özer'in topa elle müdahale ettiği pozisyonu izlemesi için çağırdığı öğrenildi.



Tam 4 kez 'Elle kontrol iddiası' olarak pozisyon ekrana yansıtılmasına rağmen, 46 yaşındaki hakem adeta 'Dediğim dedik, çaldığım düdük' diyerek kararını değiştirmedi. Israrla penaltı noktasını gösteren Aydınus, göz göre göre Trabzonspor'u yaktı.

Aydınus ayrıca G.Antep maçının uzatmasında Hüseyin'in G.Antepli Kana-Biyik'in müdahalesi ile yerde kalmasının ardından penaltıyı çalamadı. 1-1'den sonra Hüseyin'in kafa vuruşunda top Sousa'nın kolundan döndü. Ne Aydınus ne de VAR gördü.

SABAH GAZETESİ

 

Güncellenme Tarihi : 4.10.2020 10:46

İLGİLİ HABERLER