Spor
  • 7.10.2008 13:10

VE ERTUĞRUL HOCA RESMEN İSTİFA ETTİ!...

Siyah-beyazlı takımın UEFA Kupası 1. turunda deplasmanda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımına 4-1 yenilerek elendiği rövanş maçı sonrası yoğun biçimde eleştirilere uğrayan Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıkladı.
Sağlam sözlerine teröre lanet ederek ve şehitlerimize rahmet, ailelerine de baş sağlığı dileyerek başladı.
Sağlam, Beşiktaş Futbol Takımı'nın başındaki görev süresini değerlendirdiği toplantıda, istifasını şu cümlelerle duyurdu:
"2007-2008 döneminde Yıldırım Demirören yönetimi tarafından göreve getirildim. Her 2 kulvarda da iyi bir kadro ve genç oyuncuları kazanmak için uğraştım. Serdar Özkan gibi, Aydın gibi Batuhan gibi. Başarılarımızın yanında başarısızlıklarımız da oldu.
Beşiktaş'ın başında geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde 6 puan toplasak da başarılı maçlar çıkardık. Özellikle Porto maçını hatırlayın. Ligde uzun bir aradan sonra Beşiktaş'ı lider yaptık.
Geçen yıl şampiyonluğu çeşitli talihsizliklerden ötürü kaybettik. Taraftarımız bunu hak etmedi. Bu sezon da hedefimiz şampiyonluktu.
Bir taraftan rakiplerimizle mücadele ederken içeride de önümüze çıkarılan sorunlarla mücade etmek zorunda kaldık. Sezon başında çok alternatifli çok geniş bir kadro oluşturduk. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Kaptanlarımızın kavgası bile ambiansımızı bozmadı.
6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik ile 14 puanla 3'üncü sıradayız. F.Bahçe ve Galatasaray'dan puan farkımız ortada. Ancak Metalist karşısında aldığımız 4-1'lik malubiyet ve UEFA kupasına veda etmemiz bizi derinden yaraladı ve büyük bir talihsizlik oldu. 'Hayat devam ediyor' sözümü çarptırdılar. Amacım takımımı muhafaza etmekti. Taraftarımızdan yenilgiden ötürü özür diliyorum
Beni Beşiktaş'a kazandıran Onursal Başkanım Süleyman Seba'ya çok teşekkür ediyorum. Her zaman Beşiktaş camiasına yakışacak şekilde davranmaya çalıştım. Ancak geldiğim günden beri, yönetim içinden bana zarar vermeye çalışanlar oldu.
Benim Beşiktaş'a gelişlerimde gidişlerim de olaylı oldu. ben hep Beşiktaşlı duruşumu korudum. Geldiğim günden beri hep yıpratılmaya çalışıldım. Biz sevinirken üzüldüler, üzülürken sevindiler. Biz görev bilincimizi bildik ve mücadele ettik.
Bugün Beşiktaş'ta kalırsam, şampiyon olacağına kesinlikle inandığım bir teknik direktör olarak şu anda karşınızdayım. Ama Beşiktaş'ın yetiştirdiği bir isim olarak, Türk antrenörlüğünün bir temsilcisi olarak, son günlerde bana yapılanları içime sindiremiyorum. Bize bu yapılanları kesinlikle hak etmediğimizi düşünüyorum. Ben görevdeyken başka bir isimle görüşülmesi bir tarafa, bazı medya mensupları ve kuruluşları üzerinden de bir yıpratma kampanyasıyla da maalesef karşı karşıya kaldık. Türkiye'de yerli hoca ile yabancı hocaya yapılan çifte standardın ortadan kaldırılmasını istiyorum. Kendime olan saygım, Beşiktaş'a olan sevgim, Türk antrenörlüğünün de saygınlığı için istifa ediyorum.
Dün ben görevdeyken çeşitli isimlerle temasta bulunanlar o görüşmelerini artık istedikleri gibi yapabilirler.
Ben Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam oldum. Vefayı da vefasızlığı da bilirim. İstifaya zorlatıp, para peşinde koşan biri olmadım. Bizim Beşiktaş sevgimizi para ile ölçmeye çalışanlar utanırlar mı bilemiyorum. Yöneticilerin yaptıkları samimiyetsizleri, Beşiktaş sevgimden ötürü açıklamak istemiyorum. Beşiktaş'a başarılar diliyorum.
Beni tanıyanlar iyi bilirler. Adam gibi Adam Ertuğrul Sağlam dediler bana hep. Ben görevime adam gibi başladım. Adam gibi devam ettim ve adam gibi bitiriyorum. Herkesten

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:40

İLGİLİ HABERLER