TBMM KİT Komisyonu Başkanvekili Ünal Kacır, Halk Bankası'ndaki yolsuzluklara atıfta bulunarak, ''Türkiye'yi Allah kurtardı. Bu zihniyet bir süre daha iş başında kalsaydı ülke elden giderdi'' dedi.
Halk Bankası'nın olumsuz istihbarat raporlarına rağmen verdiği kredilerin yanısıra, Yardımlaşma Sandığı Vakfı'na yapılan kiralama ve satış işlemlerinin de akıllara durgunluk verecek boyutlara ulaştığını belirten Kacır, ''İşte Türkiye'nin ekonomik krize girmesinin nedenleri bunlar'' diye konuştu. Halkbank'ın, İzmir'deki bir binayı alacağına karşılık olarak satın aldığını, aynı binayı vakfın iştirakine sattığını anlatan Kacır, bu işlem sırasında bankanın 272 bin dolar zarar ettiğini belirtti.
Kacır, şunları söyledi: ''Maalesef kamu kurumlarında bu tür işlemlerin sonu yok. Daha önce Ankara Vakıf Sigorta'da kasko sigortalı bir araç kayboluyor. Sigorta bedeli olan 2 milyar 950 milyon lira, sahibine nakit olarak ödeniyor. Bu araç daha sonra bulunuyor. Araç sahibi tazminatını aldığı için arabayı istemiyor. Araç, sigorta tarafından 1 milyar 750 milyona satılıyor. Bu araç, daha sonra Anonim Sigorta tarafından bankanın kuruluşu olan sandığın şirketine, yıllık 600 milyona kiralanıyor. Yani bu işlemler içiçe girmiş şekilde hep devam ediyor''.
Ünal Kacır, bu tür uygulamaların önüne geçilmesiyle birlikte, devletin yıllık trilyonlarca lira tasarruf sağladığını da sözlerine ekledi.
yenişafak
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:30