Gündem
  • 30.7.2008 19:20

VURAL: HERKES BU KARARA SAYGI GÖSTERMELİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesinin AK Parti'nin kapatılmamasına ilişkin verdiği kararla ilgili olarak, ''Bu yargı kararıdır. Herkes bu karara saygı göstermelidir'' dedi.
Vural, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine Anayasa Mahkemesinin kararını değerlendirdi.
''Kararı değerlendirmemize gerek yok. Yargının verdiği bir karardır'' diyen Oktay Vural, şöyle devam etti:
''Her şeyden önce Anayasa Mahkemesi üzerinde çeşitli yerlerin yaptıkları girişimler, çabalar, oyunlar, hepsi açıkçası Anayasa Mahkemesi üzerinde oynanan oyunlar karşısında, Anayasa Mahkemesi özerk yapısıyla karar vermiştir. Dolayısıyla o bakımdan daha önce Anayasa Mahkemesinin peşin hükümle bakacağını söyleyenler vardı. Anayasa Mahkemesini bir hesaplaşma yeri olarak görenler vardı. O bakımdan bu konu Türkiye'de anayasal kurumların görevlerinin başında olduğunu ve kendilerinin karar verdiğini ortaya koyuyor.''
MHP'nin parti kapatmalarıyla ilgili ilk günden ortaya koyduğu tavrın ortada olduğunu vurgulayan MHP Grup Başkanvekili Vural, ''Açıkçası herkesin gerekli dersleri çıkarması gerekir. Kurumları çatıştırarak, kurumları siyasileştirerek, kurumlar arasında çatışma, düşmanlık yaratarak, Türkiye'de demokrasi yönetilemeyeceğini her siyasinin bilmesi gerekir. Bu süreç içerisinde kurumlarımızın da açıkçası demokrasi içerisinde yıpratılmaması gerektiğini bir sonuç olarak algılamak gerekir. Sonuç olarak bu yargı kararıdır. Herkes bu karara saygı göstermeli'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:27

İLGİLİ HABERLER