Spor
  • 31.3.2014 00:26

Xavi ve Koke’den ortak açıklama

Katalan ekibinin efsanesi Xavi ve Madrid ekibinin yıldızı Koke, çeyrek final maçı için fair-play konuşması gerçekleştirdi.
1 Nisan Salı Günü Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali’nde karşılaşacak olan Barcelona ve Atletico Madrid’in yıldız futbolcuları, ‘Yüz Yüze’ adlı güzel bir organizasyon gerçekleştirerek, bu önemli maç öncesi karşılaşmanın önemine değindiler.
KOKE: “2 BÜYÜK MAÇ BİZİ BEKLİYOR”
Atletico Madrid’in yıldız futbolcusu Koke, Barcelona ile oynayacakları maç öncesi takım olarak çok heyecanlı olduklarına vurgu yaparak, “Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali her zaman oynanmıyor. Çok zor bir rakibe karşı turu geçebilmek için iki büyük maç oynayacağız. Sonuçta çeyrek final oynuyorsunuz ve rakibimizin de zorlu olacağını biliyorduk. Barcelona’da bu zorlu rakiplerden biri. Rakibimize karşı bu sezon 3 büyük maç oynadık ve şimdi turu geçmemiz için 2 büyük maç daha bizi bekliyor” dedi.
Oyun felsefesi, topa sahip olması ve sürekli sahada boşluk aramasının Barcelona'yı çok zorlu bir rakip yaptığını ifade eden Koke, “Her şeye rağmen çeyrek final maçlarının futbol açısından keyfinin çıkarılması gerekiyor. Unutulmayacak bir çeyrek final olmasını istiyoruz. Topa çok fazla sahip olmamaları için elimizden geleni yapacağız. Bizimde iyi bir şekilde kontra atağa çıkmamızı sağlamaya çalışacağız. Nou Camp’ta bir gol atmak bizim için çok önemli olacaktır" diye konuştu.

XAVİ: “ATLETİCO MADRİD, RAKİBE RAHATSIZLIK VEREN BİR TAKIM”
Barcelona tarihinin en önemli futbolcuları arasında gösterilen Xavi Hernandez, Şampiyonlar Ligi'nde İspanyol bir takıma karşı oynamanın hoşuna gitmediğini dile getirerek, “Onun yerine Avrupa'da herhangi bir takımı tercih ederim. Atletico Madrid bizi çok iyi tanıyor ve bu takımım için bir dezavantaj” ifadelerini kullandı.
Xavi, Madrid ekibinin Koke, Costa ve Arda Turan gibi çok önemli futbolculara sahip olduğunu dile getirerek, “Rakibimiz defansta çok iyi organize oluyor. Kontra atak futbolunu da sahaya iyi yansıtıyorlar. Atletico Madrid, rakibe rahatsızlık veren bir takım. Turu geçecek takımı küçük ayrıntılar belirleyecek” şeklinde konuştu.
Atletico Marid’in Teknik Direktörü Diego Simeone’nin, futbolculara kazanma arzusu aşıladığının altını çizen Katalan futbolcu Xavi, Madrid ekibinin oynadığı futbolun göze hoş geldiğini söyledi.

“ATLETİCO MADRİD ÇOK İYİ BİR DÖNEMDE”
Xavi Hernandez, 4-3 kazandıkları El Classico'dan sonra morallerinin de yerine geldiğini ifade ederek, “Atletico Madrid'in çok iyi bir dönemde olduğunu biliyoruz. Bizim için bu maçın zorluğu rövanşın Calderon'da oynanacak olması. Ama ben turun yarı yarıya ortada olduğunu düşünüyorum. Birbirine çok eşit iki takım var. Atletico Madrid'in oyun stilinden dolayı çok az gol fırsatı olacağını düşünüyorum. Bizim oyun kurduğumuz sahadaki alanı çok iyi kapatıyorlar. Fizik yönü çok ağır basan, stratejisinin çok iyi yapılması gereken iki maç oynanacak. Bizim açımızdan en önemli noktalardan birisi gol yemememiz olacak” dedi.
Barcelona’nın kaptanı Xavi Hernandez ve Atletico Madrid’in yıldızı Koke’nin bu açıklamaları iki kulübün resmi internet sitesinde de yayınlandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:27

İLGİLİ HABERLER