Spor
  • 23.9.2022 11:32

Ya Cengiz Ünder olmasaydı

UEFA Uluslar C Ligi 1. grubunda Türkiye, sahasında Lüksemburg ile 3-3 berabere kaldı. Millilerimiz, rakibi karşısında 3 kez geriye düşse de maçtan beraberlikle ayrılmayı bildi. Bu sonuçla birlikte A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi'ne yükseldi. Fanatik yazarları bu karşılaşmayı köşelerine taşıdı.

UEFA Uluslar C Ligi'nde Türkiye A Milli Futbol Takmımız, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda Lüksemburg'u konuk etti. Maça konuk ekip hızlı başladı ve 8. dakikada Marvin Martins ile 1-0 öne geçti. Millilerimiz 16. dakikada Cengiz Ünder'in penaltı golüyle durumu eşitledi.

Lüksemburg, 37'de Danel Sinani ile yeniden öne geçti ve skoru 2-1 yaptı. Bu gole 2 dakikada sonra millilerimizden cevap geldi. 39. dakikada Maxime Chanot'un kendi kalesine attığı golle yeniden eşitlik geldi: 2-2. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona erdi.Mücadelenin ikinci yarısında 69. dakikada konuk ekip Gerson Rodrigues ile yeniden öne geçti: 2-3. Millilerimizde skoru belirleyen isim genç futbolcu İsmail Yüksek oldu. 87. dakikada Fenerbahçe forması giyen futbolcu Lüksemburg filelerini havalandırarak, durumu 3-3'e getirdi. Bu skorla Ay Yıldızlılar, 1 puanı hanesine yazdırırken, grupta 13 puanla 1. sırada yer aldı. Milliler, son bir maç kala UEFA Uluslar B Ligi'ne çıkmayı garantiledi.

Gazetemizin yazarları, Türkiye - Lüksemburg maçını köşelerine taşıdılar. İşte yazarlarımızın değerlendirmeleri...

YA CENGİZ OLMASAYDI (MEHMET DEMİRKOL)

Savunma merkezinde Premier League’de dakika almayan Çağlar ve yanında Seri A’da iki 90 dakikası olan Kaan’ı oynatmak bir zorunluluktu. Ancak böyle bir tercih yaptığınızda orta saha merkezini Ferdi-Orkun ikilisiyle kurmanın defansif anlamda zorluk yaratabileceğini düşünmek de gerekirdi. Lüksemburg’un son derece süratli hücum 3’lüsü için fazlasıyla imkanlar oluştu. Fevkalade organize ve birbirinden farklı goller yedik. 

Diğer yandan maçın başındaki baskı her ne kadar iyi niyetli olsa da hücum olgunluğu açısından çok yetersizdik. Cengiz tabii ki içeri kıvrıldığı driplingleri yapacak ama sürekli 4 kişinin arasında dalarak bunu yapmaya çalışmak sonuç getirmedi. Ama ona kızmak mümkün değil çünkü tüm şanslarımızı onun ortalarından bulduk. Bunlar olmasa ne yapardık. İşte kendi kalelerine atacaklar, penaltı vs.

Başka bir şey üretemedik. Enes orta/karambol şanslarını başta değerlendirse belki skor farklı olabilirdi ama oyun için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Bizden çok daha organizeydiler. Böyle olunca eğer varsa oyuncu kalitesi farkı da görünmedi.

Son 10 dakikada İsmail’i alıp orta saha merkezini biraz kalabalıklaştırınca Ferdi’yi sola yollayıp daha etkili olduk. Sanırım en başından buyana yapmak gereken de buydu. Merkezi hep en iyi şekilde tutmak her zaman şart.Coşkulu başlama çabamız, Kerem, Cengiz ve Ferdi'nin ekstra çabaları, Lüksemburg takımın beklenenden çok daha topla oynaması, Uğurcan Çakır'ın hatası ile gelen gol, oyun üstünlüğü alamamamıza rağmen Kaan, Enes ve Eren'le kaçan goller, çıkarken yaptığımız hatanın pahalıya mal olması, Kerem'in ve Cengiz'in organize olamadığımız anlarda becerileri skora dokunuşları ile yediğimiz gollere karşılık çabuk karşılık verebilmiş olmak.

 Gördünüz gibi daha ilk yarının özetinde futbolun iyi kötü birçok ayrıntısını yaşattı milli takım. Rakip Lüksemburg olmasa belki başka bir şeyler yazabilirdim ama milli takımın hem skor hem de oyun olarak Uluslar Ligi'nin ilk 4 maçındaki görüntüsü yoktu ilk devrede.

Kolay yedik, kolay attık. 2. yarıya bu durumdan haklı olarak rahatsız olan Kuntz değişikliklerle geldi. Etkisiz kalan Halil'in yerine İrfan Can'ın girişi hücumda yakaladığımız pozisyonlarla finalleri yapamasak da karşılığını buldu.

 

Güncellenme Tarihi : 23.9.2022 11:36

İLGİLİ HABERLER