Yaşam
  • 16.7.2009 09:10

YAĞIŞLAR SÜRECEK

Yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik), Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Kayseri, Yozgat, Çankırı, Kırşehir, Sivas) ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ile Ağrı'nın kuzey ve batı ilçeleri) kuvvetli olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Kuzey ve iç bölgelerde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, ülkemizin güneydoğusu ile zamanla Akdeniz kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; iç ve batı bölgelerimiz ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25 İstanbul: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Anadolu Yakası başta olmak üzere il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

29 İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33 Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 34 Antalya: Az bulutlu ve açık 36 Samsun: Çok bulutlu, aralıklı olmak üzere kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 24 Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı olmak üzere kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra kuvvetli olması bekleniyor 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER