Dünya
  • 27.3.2024 21:51

Yahudi yönetmen Spielberg'den flaş Gazze mesajı

ABD'li yönetmen Steven Spielberg, 7 Ekim'deki saldırılara öfkeli olabileceklerini, aynı zamanda Gazze'de masum kadın ve çocukların öldürülmesini de kınayabilmeleri gerektiğini belirtti.

İsrail'in Gazze'de yaşattığı soykırıma bir tepki de Amerikalı Yahudi asıllı yönetmen Steven Spielberg'den geldi.

ABD'deki USC Shoah Vakfı'nda bir konuşma yapan Spielberg, ötekileştirme, aşırıcılık ve radikalizmin toplumlar arasında "tehlikeli bir uçurum" oluşturduğunu dile getirdi.

"Geçmişi hatırlayamayanlar, onu tekrarlamaya mahkumdur"

Yanlış bilgi, komplo teorileri ve cehaletin neden olduğu siyasi şiddetin durdurulmasının hayati önem taşıdığını ve geçmişten ders alınması gerektiğini vurgulayan Spielberg, şöyle konuştu:

Geçmişi hatırlayamayanlar onu tekrarlamaya mahkumdur ve tarihin tekrarına mahkum olabileceğimiz, vahşet ve zulüm karşısında bir kez daha Yahudi olma hakkımız için savaşmak zorunda kalabileceğimiz konusunda giderek daha fazla endişeleniyorum.

"Masum kadın ve çocukların öldürülmesini de kınayabiliriz"

Yahudi bir ailenin çocuğu olarak ABD'nin Ohio eyaletinde dünyaya gelen Steven Spielberg, "7 Ekim'deki menfur eylemlere karşı öfkeli olabilir, aynı zamanda Gazze'de masum kadın ve çocukların öldürülmesini de kınayabiliriz." dedi.

"Barışa ve karşılıklı saygıya ihtiyacımız var"

Antisemitizmin ve her türlü nefretin yükselişini durdurmanın uygar dünyada demokrasinin geleceği açısından kritik öneme sahip olduğuna işaret eden Spielberg, barışa ve karşılıklı saygıya olan ihtiyacı dile getirdi.

Spielberg, Yahudi bir ailenin çocuğu olarak 1946'da ABD'nin Ohio eyaletinde dünyaya geldi. Yönetmen Spielberg’ün soyadı ise Macar Yahudisi akrabalarının Avusturya’da yaşadığı Spielberg kentinden geliyor.

Güncellenme Tarihi : 27.3.2024 21:56

İLGİLİ HABERLER