Medya
  • 1.2.2024 10:46

Yandaş Candaş yanlış sorularla Kurum'u köşeye sıkıştırmaya kalktı, Kurum onu köşeye sıkıştırdı

İstanbul'da Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum projelerine ilişkin TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u konuk eden Candaş Tolga Işık'ın programdaki tavır ve sözleri izleyicilerin gözünden kaçmadı..

Murat Kurum, 'çalışıp geldim' diyen Işık'ın 'kentsel dönüşüm' verilerini düzelttikçe, doğru verileri anlattıkça arada müdahale etmeye çalışan Işık'ın gergin halleri izleyicilerin gözünden kaçmadı.

"SADECE BEN 350 BİN KONUT YAPTIM"

Kentsel dönüşüm meselesi ve yapılan konut sayıları üzerinden Işık, "Şimdi ben buna biraz çalıştım Sayın Kurum. TOKİ, Emlak Konut ve KİPTAŞ bugüne kadar toplamda 340 bin konut yapmış. Siz nasıl 650 bin konut yapacaksınız" sorusunu sordu.

"20 YILDA 1 MİLYON 250 BIN KONUT YAPMIŞ BİR İRADEYİZ"

Işık'ın elindeki verilerin yanlış olduğunu belirten Kurum, "Ben bakanlığım döneminde 350 bin konut yapmış biri olarak konuşuyorum. 46 bin afet konutunu yaptık, anahtarını teslim ettik. Biz bugüne kadar 20 yılda TOKİ eliyle 1 milyon 250-300 bin konutu yapmış teslim etmiş bir iradeyiz." diye konuştu.

"İBB, 5 YILDA 5 BIN KONUT YAPABİLDİ"

CHP yönetimindeki İBB'nin geride kalan 5 yılda 5 bin 86 konut yapabildiğini belirten Kurum, "127 bin konutu son müdürümüz yapıp bitirmişti. Ben Emlak Konut Genel Müdürlüğü dönemimde, benden önce 50 yılda 25 bin konut yapılmıştı. Ben 125 bin konut yapıp devrettim. Vatandaşlarımızın yüzlerce videosu var. Hepsi evlerini teslim aldı, canlı bağlantılar yaptık. Konuyla nasıl ilgilendiğinizle alakalı." dedi.

Durum karşısında Murat Kurum, Işık'ı bir kaç kez 'Gerginlik' konusunda uyarsa da Işık'ın tavırları program boyunca devam etti.

"Anlattım ama dinlemediniz galiba, kafanız başka yerde"

Kurum, kendisine yanlış bilgilerle soru soran Işık'a şu yanıtları verdi:

Az önce anlattım ama dinlemediniz galiba. Kafanız başka yerde. Bilgileriniz yanlış. Sizi çok gergin gördüm.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen gafı

Candaş Tolga Işık, ayrıca canlı yayında Çekmeköy'de yaşadığını belirterek Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i de hedef aldı.

Işık, Üsküdar’da 2014 yılından bu yana çalışmaları ile bölgeyi kalkındıran, yenileyen ve yüzlerce esere imza atan Hilmi Türkmen'den memnun olmadığını söyledi.

"Tartışmayalım"

"Niye ya başkanımız, çok çalışkan çok özverili.." diyen Murat Kurum'un sözünü yarıda kesen Işık, şu ifadeleri kullandı:

Onu tartışmayalım, ben onu konuk edeyim ona sorulara sorayım, sizi tartışmanın içine çekmek için söylemedim.

Güncellenme Tarihi : 1.2.2024 10:56

İLGİLİ HABERLER