Medya
  • 7.6.2023 23:03

Yandaşları Kılıçdaroğlu’nu linç edip kevgire çevirdi! Kasetle geldi 'manşetle' gidecek?

 

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde yaşadığı hezimetin ardından istifası istenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu en çok yandaş medyası linçliyor.

Seçim sürecinde 6’lı masa ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında konumlanan isimlere yönelik karalama ve linç kampanyası yürüten çevreler, hezimetin ardından okları kendi liderlerine çevirdi. Meral Akşener masadan kalktığında demediğini bırakmayan, Muharrem İnce aday olunca hakaret yağdırıp montaj kasetle operasyon çeken, CHP’ye oy vermeyen depremzedelere kin kusan, Erdoğan’a destek çıkan Sinan Oğan’a nefret saçan malum medya, yenilgi dolayısıyla yeni kurban olarak Kılıçdaroğlu’nu seçti.

Seçim sürecinde cansiperane savundukları, “kesin kazanacak” dedikleri, “%60 oy alacak” diye şişirdikleri Kemal Kılıçdaroğlu’na 28 Mayıs’ın ardından demediğini bırakmayan fondaş kalemler, adeta günah çıkarırcasına CHP liderini sert sözlerle eleştirmeye başladı.

DEMEDİKLERİ KALMADI

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “değişim” söylemiyle başlattığı adaylık girişimini ısrarla dillendirmesine paralel olarak CHP medyasının tanınmış gazetecileri, Kılıçdaroğlu aleyhinde dozajı artan eleştiriler yöneltiyor. Kimisi Kılıçdaroğlu’nu “Koltukkolik” ilan ediyor, kimisi “eşek” ve “saksı” diye aşağılıyor, kimisi “Defolup gideceksiniz” diye haykırıyor. Fatih Portakal’dan Uğur Dündar’a, Fatih Altaylı’dan Barış Doster’e, Uğur Dündar’dan Cüneyt Özdemir’e pek çok isim, hemen her gün Kılıçdaroğlu’nu adeta tefe koyuyor.

Sözcü gazetesi ve Sözcü TV, Kılıçdaroğlu’na istifa bayrağı açanların ana karargahı olarak öne çıkıyor. Aynı Sözcü gazetesi, İmamoğlu ile yaşadıkları kavga dolayısıyla uzun süre İmamoğlu haberi yapmamıştı.

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, İmamoğlu hakkında, “Ne yaptığını duysanız gazeteciler olarak sizin de çok ağırınıza gider, bize hak verirsiniz” demişti.


İşte Kılıçdaroğlu’na yönelik yaylım ateşlerinden bazıları:

PORTAKAL: KORKAK VE BASİRETSİZ

Sözcü TV spikeri Fatih Portakal: “Ya başarısızsınız be arkadaş. Hala umut olmaya çalışıyorsunuz. Umutsuz vakasınız, sözünün bile heyecanı yok. Evet, Kılıçdaroğlu aday olsun dedim, ama bitti, kaybettiniz ya, o koltukta oturamazsınız. Diyor ki, ‘Her iki seçmenden biri Kılıçdaroğlu’na verdi’... Sanki beş tane aday var. Aklımızla dalga geçiyor… CHP’de basiretsiz ve korkak bir liderden bahsediyoruz. Benim gözümde artık Kemal Kılıçdaroğlu böyledir."

ÖZDİL: DEFOL GİT

Sözcü gazetesi eski yazarı: Yılmaz Özdil: “CHP’yi geri almadan, Türkiye’yi geri alabilmek mümkün değildir. Tıpış tıpış değil. Defolup gideceksiniz kardeşim!”

ZEYREK: YALANLAR…

Sözcü gazetesi yazarı: Deniz Zeyrek: “Kimseye söz söyletmediler. Sosyal medya yalanlarını gerçekmiş gibi gösterdiler.”

DOĞRU: KOLTUKKOLİK OLMA

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru: “Kılıçdaroğlu, seçimi kaybetti. Bahane arayamaz. ‘Koltukkolik’ olamaz. Tahminime göre ‘Ben Kemal gidiyorum’ diyecektir.”

ALTAYLI: EŞEĞİ BAĞLASAN 48 ALIRDI

Habertürk eski yazarı Fatih Altaylı: “Oraya ismini anmak istemediğim ama çalışkanlığı ve Merzifonlusu ünlü bir canlıyı (eşeği) bağlasa idiniz, o da zaten ikinci turda en az yüzde 48 alırdı. Saksıyı aday gösterseydiniz, yüzde 48 alırdı.”

DÜNDAR: GEREĞİNİ YAP

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar: “Kemal Bey’in değişim isteği de dahil olmak üzere toplumun verdiği tüm mesajları iyi okuyacağına ve gereğini yapacağına inanıyorum.”

DOSTER: AYNI ADIMDAN FARKLI SONUÇ BEKLENMEZ

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Doster: “Kılıçdaroğlu’nun önüne ‘Siz kaybetmediniz. Seçmen yanıldı’ yazılı raporlar gelecektir. Ya sonra? Aynı adımları atıp farklı sonuç beklemek yanlıştır.”

YALÇIN: ELE GEÇİRENLERİ DEF ET

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın: “Ey CHP’li... Şeytani hilekarlıkla partiyi ele geçirenleri def et CHP genel merkezinden. Partine sahip çık, teslimiyete son ver.”

ÖZDEMİR: ZIRVA

Gazeteci Cüneyt Özdemir: “Biz kimsenin emir eri, askeri değiliz. Stratejik seçim zırvaları bitmiştir. Artık dank etti.”

SAYMAZ: TESLİM ET

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz: “Kendisini partinin babası görenler partinin evlatlarına onu teslim etsin”

KALKANDELEN: KILIÇDAROĞLU OTURUYOR

Cumhuriyet gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen: “CHP’nin milletvekili sayısını düşürüp TBMM’ye 39 siyasal İslamcıyı sokan CHP yönetimi, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etmek istiyor. CHP’yi ortanın sağına çeken kadro, partinin yetkili organlarında yer almaya devam ediyor, en tepedeki sorumlu Kılıçdaroğlu koltuğunda oturuyor.”

RTÜK'ten seçimlerin ardından skandal sokak çağrısı yapılan FOX TV'ye ağır yaptırım

RTÜK Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12. mağlubiyetinin ardından Gazeteci Çiğdem Toker’in sokağı işaret eden “Demokrasi sandıktan ibaret değildir” sözlerini yayınlayan FOX TV'ye ağır yaptırım uyguladı.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından 7'li koalisyonun ve CHP medyasının sesi muhalif medya çirkin algı operasyonlarıyla büyük tepki çekti. 

RTÜK AFFETMEDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu haftalık olağan toplantısında izleme raporlarını görüştü. 
Masadaki raporlar ağırlıklı olarak seçim yayınlarına ilişkindi. 

FOX'TA SOKAK ÇAĞRISI

FOX’un seçim gecesi yayınında program konuğu Çiğdem Toker’in basın ve ifade özgürlüğünü aşan söylemleri müeyyide konusu oldu. 

Yayında Toker’in “ …aslında şu an bir hukuk devletinin normlarını, standartlarını taşımıyor bu ülke. Bu yönetim taşımıyor yani. Dolayısıyla dediğim gibi serbest seçimlerle bir siyasal iktidar el değiştirebilir mi sorusu artık bir kritik bir soru haline gelmiştir. Bence bu bağlamda, biraz da aslında şunu demek istiyorum demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir” şeklindeki sözleri kamuoyunda da tepki toplamıştı.

ÜST SINIRDAN İDARİ PARA CEZASI

İlgili uzman raporunu ele alan Üst Kurul, yayıncı kanalın yasa ihlali yaptığını tespit ederek FOX’a üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

"SEÇİM SONUCUNA SAYGIM YOK, OLAMAYACAK"

Halk TV’deki antidemokratik sözler de ceza aldı.

Halk TV’te İsmail Küçükkaya’nın sunduğu “Yeni Bir Sabah” programına konuk olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın demokrasi karşıtı ifadeleri de RTÜK radarına takıldı. 

Özdağ’ın “..ama seçimin sonucuna politik olarak saygım yok, olmayacak da. Çünkü yanlış bir tercih kullanıldı.”  sözleriyle vatandaşların kararını hiçe sayan tutumu yayıncı kanal Halk TV’ye yaptırım getirdi.

RTÜK, Halk TV’ye üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

TELE 1’İN HAYALİ SENARYOLARI DA YAPTIRIMA UĞRADI

Seçim için sihirli, özel oy pusulalarının hazırlandığı, muhalefete verilecek oyların sandıklar kapandıktan sonra buharlaşacağı ve yerine iktidar oylarının belireceği şeklindeki akıl dışı beyanlar Tele 1’e pahalıya patladı.

MERDAN YANARDAĞ'IN BEYİN YAKAN SÖZLERİ

“18 Dakika” programında Merdan Yanardağ’ın beyin yakan sözlerini inceleyen Üst Kurul, yayıncılık ilkelerini ihlal eden kanala idari para cezası yaptırımı uyguladı. 

Tele 1’in başka bir seçim yayınında sandık sonuçlarına saygı göstermeyen açıklamalar RTÜK izleme uzmanları tarafından raporlaştırıldı. 

Yayında Merdan Yanardağ’ın “Şimdi ben bu sonuçların meşruiyetinin son derece tartışmalı olduğunu düşünüyorum” şeklindeki ve buna benzer beyanlarını değerlendiren Üst Kurul, milli iradeye yapılan saygısızlığı affetmedi. 

RTÜK toplantısında Tele 1 hakkında usulsüz tele-alışveriş yayınlarından dolayı da müeyyide kararı alındı.  

 

ENGİNYURT YAYINI FLASH HABER’E CEZA GETİRDİ 

Milletvekili Cemal Enginyurt’un Flash Haber’deki açıklamaları yayıncı kanala yaptırım getirdi.

Hakaretamiz sözlerle Cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan’a iftira atan Enginyurt’un ifadelerini ekrana taşıyan Flash Haber idari para cezası müeyyidesi aldı. 

Ayrıca hakkında yakalama kararı bulunan yurt dışında yaşayan kaçak Erk Acarer’in yayın konuğu yapılması ve Acarer’in hayali iddiaları da Flash Haber’e ceza olarak yansıdı.  

Güncellenme Tarihi : 7.6.2023 23:08

İLGİLİ HABERLER