
Yangın faciası : 3 çocuk ve anneleri diri diri yandı!..
Uşak'ta meydana gelen yangın faciasının ardından olayı haber alan acılı baba sinir krizleri geçirdi.
UŞAK (İHA)- Uşak’ın Banaz İlçesi’ne bağlı Bütyükotrurak Beldesi’nde meydana gelen ikamet yangınında bir anne 3 çocuğu ile birlikte hayatını kaybetti. Anne ve 2 çocuğun zihinsel engelli olduğu öğrenildi.
Olay sabah saatlerinde Büyükoturak Beldesi’nde bulunan Nurettin Koç’a ait 2 katlı ahşap evde meydana geldi. Sabahın erken saatlerinde evden dumanların yükseldiğini gören çevre sakinleri durumu itfaiyeye ihbar ederek yardım istedi. Kısa sürede büyüyen yangında evde bulunan biri anne 3’ü çocuk olmak üzere kimse dışarı çıkamadı. Baba Nurettin Koç’un ise Banaz’da olduğu bildirildi.
Olaydan sonra Uşak Valisi Özdemir Çakacak, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Özcan bölgeye giderek çalışma başlattı.
Yangında Anne Emine Koç (50), çocukları HüseyinKoç (18), Fadime Koç (15) ve Cüneyt Koç (16) hayatlarını kaybettikleri belirlendi. Anne ve çocukların zihinsel engelli oldukları öğrenildi.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili çalışmalar devam ediyor.