Gündem
  • 15.8.2022 12:06

Yarım asırlık ağacı katleden CHP'li belediyeye tepkiler dinmiyor...

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Erol Kesici, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, Karşıyaka ilçesinde yol yapımı sırasında yaklaşık yarım asırlık fıstık çamını kesmesine sert tepki gösterdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930 yılında, Yalova'daki Yürüyen Köşk kararını anımsatan Erol Kesici, "O ağacı kesmeden bin defa ölçülüp bir defa biçilmeliydi. Hiç düşünmeden, hesaplanmadan kesilip atılmış. Ağacın kesilmesi gerekli değildi. Hep beraber bu tür konularda mücadele edelim. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en güzel şey doğa. Yol her şey değildir ama ağaç her şeydir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Erol Kesici, AA muhabirine, ağacın kesilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin "ağacın altından su ve elektrik şebekesi geçmesi nedeniyle ağacın taşınamadığı" açıklamasını eleştiren Kesici, su ve elektriğin taşınmasının bugünkü teknolojiyle zor olmadığını savundu.

YANLIŞ BİR EYLEMDE BULUNULDU

Yol yapımı adına yanlış bir eylemde bulunulduğunu ileri süren Kesici, "Altından su, elektriğin geçiyor olması mazeret olmamalı. Alan, çok fazla ağaç bulunan bir alan da değil. Yeşile ihtiyaç olan bir bölge. Öyle bile olsa bunlar kesmeye mazeret değil." diye konuştu.

Kesici, çevre konusunda siyasetin gözetilmemesi gerektiğini, bütün partiler ve insanların tepki göstermesi halinde bu sorunların en aza ineceğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 15.8.2022 12:08

İLGİLİ HABERLER