
YAŞLANMAYA KARŞI İLAÇ...
Amerikalı bir profesöre göre Alzheimer gibi yaşlanmayla ilgili hastalıklar üzerinde yapılan araştırmalar sırasında tesadüfen keşfedilen ilacın üretimine başlandı bile.
Yaşlanma konusunda dünyanın sayılı uzmanlarında olan Profesör Nir Barzilai, “İlaç şirketleri şu anda bu ilacı üretiyorlar. Muhtemelen 2012 yılında itibaren denemelere başlanacak” dedi.
New York’taki Albert Einstein Tıp Fakültesi’nde görev yapan ekip insanları “dünyaya kazık çakana dek” yaşatan genetik farklıkları kesin olarak belirledi.
Yaşlanmaya karşı gen taşıyan kişilerin ömürlerinin sonlarına doğru ciddi bir hastalığa yakalanmadıkları ama aniden öldükleri görüldü.
Barzilai, “70 ile 80 yaşları arasında ölenler yaşamlarının son birkaç yılını hastalıka geçiriyor. 100 yaşına ulaşanlar ise sağlıklı ölüyor” dedi.