
YATAĞAN İSTİLAYA UĞRADI: TOPRAKTAN FARE FIŞKIRIYOR!..
Muğla’nın Yatağan İlçesi ile İzmir’in Bergama ilçelerinde tarım arazileri fare istilasına uğradı.
Yatağan ve Bozüyük Ovaları’nda 14 bin dönüm arazide ürünü talan eden farelerden kurtulamayan üreticiler, nöbete başladı. Ürünün yarısını farelerin yediğini belirten Pınarbaşı Köyü Muhtarı Ali Hanay, "Onbinlercesi tarlalarda cirit atıyor. Topraktan fare fışkırıyor" dedi.
Köylüler ellerinde kürek ve çalılarla fare avlarken, Hanay 5 dakikada 4 fare yakalayarak sorunun boyutlarını gözler önüne serdi.
Bakırçay Ovası ve Bergama’nın birçok köyü de fare istilasına uğradı. Fareler, buğday ve arpa ekili tarlalarda büyük zarara yol açtı. Yatağan Tarım Müdürü Veli Kamburoğlu, "Doğal dengenin bozulması, küresel ısınmanın artması sonucu bölgede son yıllarda yırtıcı kuş türleri ve yılanlarda büyük azalma olunca farelerin üremesi arttı" dedi.
Bergama Tarım Müdürü Adem Aklar ise "Soğukta ve yağmurda fareler ölür. Bakırçay Ovası’nın bu yıl yeterince yağış almaması nedeniyle fareler hızla çoğaldı" diye konuştu.