
YAZARLAR TÜRKAN SAYLAN'I YORUMLADI...
Milliyet gazetesi Ankara temsilcisi Fikret Bila, "Atatürk'ün arzu ettiği Türkiye'yi simgeleyen bir isimdi."
Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, "Dünya görüşü olarak çok yakın değiliz. Saygı duyulacak bir insandır. Aynı fikirleri paylaşmasak bile. Benim üzerimde saygı uyandırmış bir isim. Bütün toplumun üzerinde saygı uyandıran bir isimdi. Türkan Saylan daha çok konuşulacak, kendisi üzerinde daha çok şey söylenecek."
Hürriyet gazetesi yazarı Tufan Türenç, "İnsan değildi, bir melekti bana göre. Maalesef Türk toplumu yeterince kıymet bilemiyor..."
Milliyet gazetesi yazarı Meral Tamer, "Ölüm de bu kadar güzel olur mu diyorum. Türkan hoca bunu maharetle başardı. Kendi yerine gelecekleri belirledi. Çok endişe ediyordu Ergenekon soruştrmasında evi basılınca. Evraklarınmıza el konuldu diyordu. Buna rağmen toplandılar ve kendi yerine gelecekleri belirledi. Rol modeldi."
Milliyet gazetesi Genel yayın Yönetmeni Sedat Ergin, "Bazı insanlar vardır, onlar hayatlarını tolumun ilerlemesine, tolumun ileri gitmesine adarlar... Kız çocuklarının okullaşması konusuna kendisini vakfetti. Türkan hocanın önemi, kişilerin nasıl bazı şeyleri değiştirebildiklerini göstermesindedir."
Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, "Tarihe damgasını vurmuş, saygın bir öyküye sahip. Cüzzam hastalarının tedavisinde gösterdiği olağanüstü çabalar, Gandhi ödülünü almasını sağladı. İnsanlarınn yaklaşmaktan korktuğu cüzzamlı insanları kucakladı ve şefkat gösterdi. Bir Türkan hoca ölür, bin Türkan hoca doğar..."