Gündem
  • 31.10.2008 13:58

YAZICIOĞLU'NA GÖRE DTP'NİN ŞOK PLANI

Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, DTP tarafından hazırlanan ''Kürt Sorununa İlişkin Demokratik Çözüm Projesi'' isimli kitapçığın milletvekillerine, elçiliklere ve basına dağıtılmasının ''Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine yönelik yapılmış bir ihanet olduğunu'' belirtti.
''Bu ihanete ve hainliğe karşı savcıları ve TBMM'yi göreve çağırdığını'' kaydeden Yazıcıoğlu, ''Hepimizin ortak sorunu olan bölücü terör sorununu görmezden gelen DTP, sorunu 'Kürt Sorunu' olarak lanse edip, bir iç çatışma oluşturmaya çalışmaktadır'' dedi.
''Dağdaki eşkıya ile devlet arasında arabuluculuk misyonunu kimsenin üstlenemeyeceğini'' belirten Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:
''Bölücü terör örgütüne 'terör örgütü' bile diyemeyen ve hatta söylemleriyle örgütün sözcülüğünü yapan DTP, önce özerklik, ardından da ayrı bir devlet kurma planının öncülüğünü yapmaktadır. Ancak sözde demokratik haklarını kullanan bu şahıslar hakkında bugüne kadar birçok suçtan dolayı dokunulmazlık fezlekeleri hazırlanmasına rağmen dokunulmazlıkları hala kaldırılmış değildir. Derhal dokunulmazlık engeli kaldırılmalı ve yargılanmalarına imkan tanınmalıdır.
Cumhuriyetimizin 85. yıl dönümünü kutladığımız günlerde TBMM'yi Kandil zannedip, ellerini kollarını sallayarak 'Vatana ihanet kitapçığı' dağıttılar. Biz milletimizin seçtiği herkese saygı duyarız. Ama İmralı ile Kandil'den emir alan vekile değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniter bir devlettir. Özerklik söz konusu bile olamaz. Özerklik istiyorlarsa defolup gitsinler.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:48

İLGİLİ HABERLER