Gündem
  • 28.5.2024 11:17

Yazıklar olsun!.. İsrail askerini öldürdü, Sisi olayı unutalım dedi

Amerikan gazetesi: Kahire ve Tel Aviv, askerin öldürülmesi vakasının "Ölen askerin barış içinde ölmesi" konusunda anlaştı

Amerikan gazetesi " Financial Times ", 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü ismi açıklanmayan bir Mısırlı güvenlik yetkilisinin, Tel Aviv ile Kahire arasında "ileriye gitme" ve Mısırlı askerin polis tarafından öldürülmesi vakasını ele alma konusunda bir anlaşma yaptığınısöylediğini aktardı. 
İsrail'in gerilimi“Askeriniz barış içinde ölsün” teklifini Mısır yönetimi kabul ederek gerilimi arttırmama konusunda anlaştılar..

Pazartesi günü erken saatlerde Mısır ordusu, kısa bir açıklama yaparak, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti sınırında açılan ateş sonucu bir güvenlik görevlisinin "şehit olduğunu" duyurdu ve "olayla ilgili soruşturma başlatıldığını" kaydetti.

Bu, İsrail ordusunun, Gazze ile Mısır'ı ayıran Refah kara geçidi yakınında kendi askerleri ile Mısır güçleri arasında "ateş değişimi" gerçekleştiğini ve bunun İsrail'den herhangi bir kayıp olmaksızın bir Mısırlı askerin ölümüne yol açtığını duyurmasından kısa bir süre sonra geldi.

"Huzur içinde ölene kadar"Amerikan gazetesi, Mısırlı bir askeri yetkilinin, saldırının önemini küçümsemeye çalıştığını belirterek, gazeteye yaptığı açıklamada, "Basit bir olaydı" ve "siyasi bir önemi yoktu" dedi.

İsrail gazetesi " Yedioth Ahronoth " ise ismi açıklanmayan bir Mısırlı güvenlik yetkilisinin "iki taraf da Mısırlı askerin öldürülmesi (barış içinde ölmek) davasını bırakmaya karar verdi" şeklindeki sözlerini aktardı.

Gazete, aynı yetkilinin, Mısır ordusu mensuplarına "bu meseleden uzak durmaları" yönünde talimat verildiğini aktararak, "öfke uyandırabilecek yayınların engellenmesi için İsrail tarafında da sansürün devreye sokulduğunu" belirtti. diğer taraf." Bu, Mısır ve İsrail'in olayın koşullarıyla ilgili ayrı bir soruşturma yürüttüğü bir dönemde.

Gazete, Kahire ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin kopma noktasına gelmesinden korkulduğunu ancak her iki tarafın da bu çatlakla ilgilenmediğini ve bunu sona erdirmek için çalıştığını belirtiyor.Gazete ayrıca, olayın hemen ardından Mısırlı ve İsrailli askeri yetkililerin olayla ilgili gizli istişarelerde bulunduğunu, "konunun gizli tutulması gerektiği" ve medyaya açıklama yapılmaması konusunda mutabakata varıldığını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 28.5.2024 11:30

İLGİLİ HABERLER