Ekonomi
  • 20.5.2022 17:09

Yedinci nesil süper sondaj gemimiz Taşucu'na ulaştı

'Mavi Vatan'ın en güçlüsü geliyor! İşte 4. sondaj gemisinin muhteşem özellikleri..

Gelen bilgiye göre Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak dördüncü sondaj gemisi, hem teknik donanımı hem de fiziki özellikleriyle "Mavi Vatan"daki filonun "en güçlüsü" olarak görev yapacak. Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından filoya eklenecek olan gemi, sondaj yapılmayacak tek bir alan bırakmayacak. İşte muhteşem özellikleriyle Mavi Vatan'ın en donanımlı sondaj gemisi..

Son dakika haberleri... Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak dördüncü sondaj gemisi, hem teknik donanımı hem de fiziki özellikleriyle "Mavi Vatan"daki filonun "en güçlüsü" olarak görev yapacak.

Güney Kore'deki Okpo Limanı'ndan yola çıktıktan sonra 19 Mayıs'ta Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaşan dördüncü sondaj gemisinde, çıkacağı seferler öncesi hazırlık işlemleri başladı.

Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından hidrokarbon arayan filonun dördüncü üyesi olacak gemi, ekipmanların yerleştirilmesi, teknik işlemler, sertifikalandırma ve boyama çalışmaları için yaklaşık 2 ay limanda kalacak.

Yedinci nesil olmasının yanı sıra 238 metre uzunluğu, 42 metre genişliği ve çift güvenlik sistemiyle öne çıkan gemi, filosunun teknik açıdan hem en donanımlısı hem de en uzunu olarak "Mavi Vatan"daki hidrokarbon arama çalışmalarına güç katacak.

Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle mavi sularda etkin araştırma yürütülmesinde önemli rol oynayacak.

"DAHA GÜVENLİ, VERİMLİ OPERASYON YAPABİLİYOR"

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, geminin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Mersin'e ulaşmasının çifte bayram yaşattığını söyledi.

Geminin, dünyadaki sayılı 7'nci nesil gemilerden olduğunu belirten Bilgin, şöyle konuştu:

"Filomuza yeni katılan sondaj gemimiz diğer bütün gemilerimizden daha büyük, uzun ve yüksek bir gemi. Üzerindeki ekipmanların teknolojisi de daha yeni. Gemimiz hiç kullanılmadı, ilk defa 2022 yılında uluslararası sular için sertifikalandırıldı. 7'nci nesil geminin üzerinde çift emniyet sistemi var ve bunun sayesinde daha güvenli, verimli operasyon yapabiliyor. 7'nci nesil sondaj gemisi, dünyadaki 4-5 sondaj gemisinden biri. Milletimizin envanterine, hizmetine sunulmuş durumda."

Güncellenme Tarihi : 20.5.2022 17:14

İLGİLİ HABERLER