Yemen'deki Husiler'den İsrail'e gözdağı: Tüm gemilerini hedef alacağız

••1 dk okuma
Yemen'deki Husiler'den İsrail'e gözdağı: Tüm gemilerini hedef alacağız

Hızlı Özet

“Başkent Sana dahil olmak üzere Yemen'in büyük bir kesimini kontrol eden İran destekli Husiler, yayınladıkları son açıklamayla İsrail gemilerini "meşru hedef" olarak gördüklerini bildirdiler.”

Yemen'deki Husiler: Tüm İsrail gemilerini hedef alacağız

İran destekli Husiler Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonrası İsrail'i hedef alan bir dizi balistik füze atışı gerçekleştirdi ancak füzelerden İsrail'e ulaşan olmadı.

Houthis release video showing their Sunday hijacking of Israeli-linked  shipping vessel in Red Sea | The Times of Israel

Başkent Sana dahil olmak üzere Yemen'in büyük bir kesimini kontrol eden İran destekli Husiler, yayınladıkları son açıklamayla İsrail gemilerini "meşru hedef" olarak gördüklerini bildirdiler.

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı sonrası Husiler İsrail yerleşimlerini hedef alan bir dizi balistik füze ve insansız hava aracı saldırısı düzenlemişti.

Israel-Hamas war: Yemen's Houthis seize 'Israel-linked' cargo ship in Red  Sea | World News | Sky News

"Yemen Silahlı Kuvvetleri" imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Dini, ulusal ve ahlaki sorumluluğa dayanarak, Gazze Şeridi'nin günlük katliamlar ve soykırıma maruz kaldığı acımasız İsrail-Amerikan saldırıları karşısında, Yemen halkımızın ve özgür halkların taleplerine yanıt olarak Gazze'deki mazlum halklarımıza yardım sağlamak amacıyla,

Yemen's Houthi rebels seize cargo ship they claim is Israel's in Red Sea |  World News | Sky News

Yemen Silahlı Kuvvetleri aşağıdaki gemi türlerinin tamamını hedef alacağını duyurdu:

1. Siyonist varlığın bayrağını taşıyan gemiler
2. İsrail şirketleri tarafından işletilen gemiler
3. İsrail şirketlerine ait tüm gemiler.

U.S. demands immediate release of ship, crew seized by Yemen's Houthi  rebels | CBC News

Yemen Silahlı Kuvvetleri ayrıca tüm dünya ülkelerine şunları yapma çağrısında bulunuyor:

A. Bu gemilerin mürettebatında çalışan vatandaşların geri çekilmesi.
B. Bu gemilerle nakliye yapmaktan veya bu gemilerle işlem yapmaktan kaçının.
C. Gemilerinize bu gemilerden uzak durmalarını söyleyin."

Kaynak: Mepa News

Bu haber 1184 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yargıtay’dan sosyal medyada hakarete “görünürlük” kriteri!
Gündem

Yargıtay’dan sosyal medyada hakarete “görünürlük” kriteri!

Yargıtay, sosyal medyadaki hakaret suçları için ceza kriterini belirledi: Hesabın herkese açık olup olmadığına bakılacak, paylaşımın görünürlük derecesine göre ceza verilecek.

Habervitrini9752 Görüntüleme
Netanyahu'nun rakibi Eisenkot: Netanyahu, İsrail'in ABD nezdindeki itibarını tarihin en düşük seviyesine indirdi.
Gündem

Netanyahu'nun rakibi Eisenkot: Netanyahu, İsrail'in ABD nezdindeki itibarını tarihin en düşük seviyesine indirdi.

Yashar lideri, Post gazetesine verdiği özel röportajda, Benjamin Netanyahu'nun yerine kimin geçeceğini, 7 Ekim'deki başarısızlıklar hakkındaki duruşunu ve siyasi misyonunu şekillendiren kişisel kaybını anlattı.

Habervitrini11133 Görüntüleme
Netanyahu'nun BM kürsüsünden diplomatların gözüne bakarak söylediği yalanlar
Gündem

Netanyahu'nun BM kürsüsünden diplomatların gözüne bakarak söylediği yalanlar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, perşembe günü onlarca delegasyonun protesto amacıyla salonu terk etmesinin ardından yarısı boş olan bir Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitap etti.

Habervitrini12453 Görüntüleme
Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir
Gündem

Bakan Gürlek'ten fon açıklaması: Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasının son bilançosunu açıkladı. 76 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını, 45 kişinin tutuklandığını belirten Gürlek, “Vatandaşımızın birikimi sahipsiz değildir, hiç kimse hukukun üstünde değildir” mesajını verdi. Fon sahipleri ile yönetici kademelerindeki şüphelilerin mal varlıklarına el konulurken, birinci derece yakınlarının mal varlıkları da donduruldu.

Habervitrini14949 Görüntüleme