Gündem
  • 23.2.2024 10:45

Yemenli Husiler ABD Su altı cihazı Remus 600 AUV 'u ele geçirdi

Telegram gibi platformlar da dahil olmak üzere sosyal medyada, ABD'nin denizaltı askeri teçhizatının ele geçirildiğini gösterdiğini iddia eden bir video yayınlandı. Videoda özellikle gösterilen "sarı cihazın" Amerika'dan gelen otonom bir su altı aracı olan Remus 600 olduğu iddia ediliyor. 

Ele geçirilen su sualtı insansız hava aracının İran'a nakledildiğini ve orada yapımının, bileşenlerinin ve operasyonlarının yerel uzmanlar tarafından incelendiğini öne sürüyor. 


Videodaki bulanık, düşük kaliteli görseller nedeniyle bu iddiaları doğrulamak zor. Bu “yakalamanın” iddia edilen tarihi de belirsizdir. Şu an itibariyle ne ABD hükümeti ne de Yemen ya da İran'daki yetkililer bu iddiaları ne doğruladı ne de yalanladı. 

Doğrulanması halinde bu, İran ordusu için büyük değere sahip olabilir. Remus 600'ün saldırı yetenekleri olmamasına rağmen, mayınlara karşı koyma yeteneği askeri stratejisinde devrim yapabilir. 

“Karşı mayın” Remus 600

Remus 600, öncelikle hidrografik araştırma, mayın tehditlerini ele alma, liman güvenlik operasyonları, çevresel izleme, enkaz alanı haritalaması ve bilimsel örnekleme için kullanılan otonom bir su altı aracıdır. Kongsberg Maritime'ın bir yan kuruluşu olan Hydroid Inc. tarafından üretilen bu AUV, çok yönlülüğü ve dayanıklılığı nedeniyle öne çıkıyor ve yüzeyin 600 metre altına kadar olan derinliklerde konuşlandırmalar için tasarlandı. 

Çeşitli uygulamaları, Remus 600'ü öncelikle mayınlarla mücadelede kullanan ABD Donanması tarafından iyi bir şekilde temsil edilmektedir. AUV'nin yüksek çözünürlüklü yandan taramalı sonarı, bu su altı tehditlerinin tespitine, sınıflandırılmasına ve lokalizasyonuna olanak tanır. Ek olarak, hidrografik araştırmalarda değerli olduğunu kanıtlıyor; navigasyon için ve ayrıca su altındaki tehlikeleri tanımlamak için hayati önem taşıyan ayrıntılı deniz tabanı haritaları oluşturuyor. 

Güncellenme Tarihi : 24.2.2024 11:25

İLGİLİ HABERLER