Yengesini öldüren sanığın cezası belli oldu

2 dk okuma
Yengesini öldüren sanığın cezası belli oldu

Hızlı Özet

Sanık avukatı, öldürülen kadının 2 buçuk yıla yakın bir süre müvekkiline psikolojik şiddet uyguladığını, uygulanan şiddetin tanık ve katılan ifadeleriyle de kabul edildiğini belirtti.






Zonguldak'ta, yengesi Nurten Demirbağ'ı (43) tabancayla defalarca ateş ederek öldüren Namık Demirbağ'a (58) 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan haksız tahrik indirimiyle 24 yıl hapis cezası verildi.Olay, geçen yıl 16 Haziran günü, Birlik Mahallesi Hünkar Sokak'ta meydana geldi. Namık Demirbağ, işten dönen Nurten Demirbağ'ın yolunu keserek, belinden çıkardığı tabanca ile peş peşe ateş etti. Namık Demirbağ'ı, komşusu elindeki silahı alarak durdurdu. Nurten Demirbağ'ın oğlu C.D. (17) ise amcası Namık Demirbağ'ı bıçakladı. Gözaltına alınan C.D. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Namık Demirbağ tutuklandı. Nurten Demirbağ, tedaviye alındığı hastanede 4 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.





Olay, hem güvenlik hem de cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Namık Demirbağ'ın yengesine defalarca ateş ettiği ve silahın kabzası ile vurup, tekmelediği görüldü. Namık Demirbağ hakkında 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Zonguldak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Namık Demirbağ SEGBİS ile katılırken, ölen kadının oğlu C.D. ve eşi Mehmet Demirbağ ile avukatlar salonda hazır bulundu. Söz verilen Mehmet Demirbağ, "17 yaşındaki oğlumu yetim bıraktı. Hak ettiği cezayı almasını istiyorum" dedi. Ailenin avukatları Namık Demirbağ'ın haksız tahrik indirimleri uygulanmadan üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti. Yengesiyle yaşadığı tartışmalardan bahseden Namık Demirbağ, "Ben abime defalarca eşinin bana huzursuzluk verdiğini söyledim. Abim de beni dinlemedi" dedi.





Sanık avukatı, öldürülen kadının 2 buçuk yıla yakın bir süre müvekkiline psikolojik şiddet uyguladığını, uygulanan şiddetin tanık ve katılan ifadeleriyle de kabul edildiğini belirtti. Namık Demirbağ'ın Nurten Demirbağ aleyhine uzaklaştırma kararı aldırdığına da değinen sanık avukatı, olayda öldürme kastının olmadığını ve müvekkilinin ağır tahrik altında hareket ettiğini savundu. Mahkeme heyeti, Namık Demirbağ hakkında 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verdi. Ardından haksız tahrik indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 24 yıla indirdi. Ayrıca Demirbağ hakkında ruhsatsız silah taşıma suçundan 2 yıl hapis ve adli para cezası verildi. Eşi öldürülen Mehmet Demirbağ ise kararın ardından mahkeme heyetine teşekkür ederek salondan ayrıldı.




Bu haber 619 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakan Gürlek: İki faili meçhul dosya daha aydınlatıldı
Asayiş

Bakan Gürlek: İki faili meçhul dosya daha aydınlatıldı

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, İstanbul ve Osmaniye’de yıllardır aydınlatılmayı bekleyen iki cinayet dosyasının daha çözüldüğünü açıkladı. İstanbul Gaziosmanpaşa’da 2018 yılında işlenen cinayetle ilgili yeni bir şüpheli tespit edilerek tutuklandı. Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ise kaybolan Ayşegül Yaşar’ın cansız bedenine ulaşıldı. Dosyada şüpheli ile anne ve babası gözaltına alındı.

Habervitrini13509 Görüntüleme
Alihan Kuriş soruşturmasında 23 şirkete kayyım atandı! 29 gözaltı var!
Asayiş

Alihan Kuriş soruşturmasında 23 şirkete kayyım atandı! 29 gözaltı var!

Alihan Kuriş suç örgütüne yönelik soruşturmada kayıt dışı para ve menkul kıymet transferi yapıldığı tespiti üzerine 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 23 şirkete ise kayyım atandı.

Habervitrini11963 Görüntüleme
Görevden uzaklaştırılan Savcı Türkşad Kunthan Uçuk'a yurt dışına çıkış yasağı
Asayiş

Görevden uzaklaştırılan Savcı Türkşad Kunthan Uçuk'a yurt dışına çıkış yasağı

HSK tarafından 3 ay süreyle görevden uzaklaştırılan Bozova Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk, hakkında yürütülen "kamu görevlisine hakaret" soruşturması kapsamında adliyeye gelerek teslim oldu. Uçuk hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verildi.

Habervitrini9336 Görüntüleme
111 hesaba borsa manipülasyonu gerekçesiyle erişim engeli
Asayiş

111 hesaba borsa manipülasyonu gerekçesiyle erişim engeli

İletişim Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, sosyal medya platformu X'te manipülatif ve spekülatif borsa paylaşımları yaptığı belirlenen 111 hesaba erişim engeli getirildi.

Habervitrini9882 Görüntüleme