Gündem
  • 13.9.2013 16:54

"Yeni ergenekon iddianamesi" yolda

ÖNÜMÜZDEKİ günlerde tamamlanması beklenen iddanamede, Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, eski Özel Harekat Başkanvekili İbrahim Şahin ve gazeteci Tuncay Özkan'ın ek cezalara çarptırılması istenecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir 'ergenekon iddianamesi' hazırlıklarını sürdürüyor. Ergenekon mahkemesinin, kararını açıkladığı duruşmada yaptığı suç duyurusu üzerine savcı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan iddianamenin önümüzdeki günlerde tamamlanması ve Ergenekon davasını karara bağlayan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi bekleniyor

ERUYGUR VE ÖZKAN'IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 5 ŞÜPHELİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 5 Ağustos'ta verdiği 503 sayfalık kararında sanıklar eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, eski Özel Harekat Başkanvekili İbrahim Şahin ve gazeteci Tuncay Özkan, 'Ergenekon silahlı terör örgütü yöneticisi' olduklarının sabit olduğu ancak 'yöneticisi olduğu örgüt üyelerinin eylemlerinden dolayı da cezalandırılmalarının kanuni zorunluluk olduğu' belirtildi.

Sanıklar hakkında 2008 yılında hazırlanan iddianamede, bu yönde cezalandırılma istenmediği ve herhangi bir anlatım olmadığını kaydeden Mahkeme, sanıklar hakkında bu konuda iddianame hazırlanmasının zorunlu olduğunu ifade etti. Mahkeme, sanıklarla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

SUÇ DUYURUSU SAVCILIKTA

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı suç duyuruları Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Muammer Akkaş'a ulaştı. Savcı Akkaş, 'Ergenekon örgütünün yöneticisi' olduğu iddia edilen bu kişilerle ilgili iddianame hazırlamaya başladı.

İDDİANAME ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TAMAMLANACAK

Savcı Akkaş'ın önümüzdeki günlerde tamamlaması beklenen yeni ergenekon iddianemesinde şüphelilerin 'yöneticisi olduğu örgüt üyelerinin eylemlerinden' dolayı da cezalandırmasını talep edecek.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:04

İLGİLİ HABERLER