Medya
  • 29.9.2008 11:47

YENİ ŞAFAK YAZARINA ŞOK EDEN MEKTUP: DİN RANTÇILARI NE OLACAK HOCAM!

Başbakan Erdoğan’ın yaptığı gazete boykotu çağrısına destek veren Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman dünkü köşesinde okuyucusu Afşin Bozkurt’un mektubunu yayınladı. Bozkurt mektubunda Karaman’a şöyle seslendi: "İktidar ve yerel yönetimlerdeki yolsuzluk diz boyu. Dinimizi biz rant olmaktan ne zaman kurtaracağız." Karaman mektubun altına "Bazı ifadeler abartılı ama yarası olan gocunsun diye aynen naklettim" diye yazdı.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın gazete boykotuna, "boykot farz" diye destek veren Yeni Şafak gazetesinin ilahiyatçı yazarı Hayrettin Karaman’a okurundan, "dini kullanıp rant sağlayanlar ne olacak hocam?" sorusu geldi. Karaman, boykot çağrısına yönelik tepkilere değindiği dünkü yazısında, Afşin Bozkurt adlı bir okurunun şu mektubuna yer verdi:

Dini nasıl temiz tutacağız

"Peki, dini kullanarak rant sağlayan yüzlerce şirket ve kişi aleyhine hiçbir grup, cemaat ağzını açıp iki kelime etmedi. Dinimizi biz rant olmaktan ne zaman kurtaracağız. Sizin gibi kişiler karşılarında iktidar da olsa, cemaatler de olsa bu soygunlara dur demezlerse dinimizi nasıl temiz tutacağız.

Yolsuzluk diz boyu

Daha düne kadar cebinde para bulamayan kişiler jeeplere binmeye başladılar. İktidar ve yerel yönetimlerdeki yolsuzluk diz boyu. Müslüman olsun da ne olursa olsun diyorsanız bir şey diyemeyeceğim. Ama bir din önderi olarak lütfen dini kullananlara karşı savaş açın artık.

Hortumcular değişti

İktidar hortumları kesti ama maaselef gitti başka yerlere bağladı. Değişen bir şey yok hocam, iktidar yapısı aynı. Hortumcular ve hortumu bağlayanlar değişti. Nerede Mevdudi, Hasan el Benná, Seyyit Kutup, Necip Fazıl vb’yi okuyanlar, hepsi şu an ihale peşinde. Değiştiler, hem de öyle bir değiştiler ki, yaptıklarını meşru ve dinden göstermek için her şeyi yapıyorlar.

Müslüman gazeteciye zulüm

Sayın Başbakan’ın aleyhine iki satır yazı yazdı diye işten atılan ve şu anda iş bulamayan Müslüman gazeteciye yapılan zulüm değil mi hocam. Lütfen iktidar sahipleri size ’bunlar bizim adamlarımız, bizim aleyhimize yazmazlar, bunlar çantada kekliktir’ gözü ile bakmasınlar, baktırmayın daha doğrusu. Siz bir ilim adamısınız ve öyle kalın. İktidar yakınlarına ihale ettiği televizyonlarda da ahlaksızlık diz boyu sürüp gidiyor. Ne değişti hocam ne..."

Karaman abartılı buldu

Karaman ise yazının altına koyduğu notta şunları yazdı: "Okuyucumun ’yolsuzluk diz boyu ne değişti’ gibi bazı ifadelerini abartılı buluyorum ama ’yarası olan gocunsun’ diyerek aynen naklettim."

Karaman, yazısının sonunda da, "Mektubu bir öz eleştiri olarak kabul etmek, kötülüklerden uzak kalmış isek şükretmek, bulaşmamış isek ıslah-ı nefse yönelmek gerekiyor" dedi.

İslamcı kesimin itibarlı kalemi

İSLAM hukuku profesörü Hayrettin Karaman (74), İslami kesimin en itibarlı kalemlerinden sayılıyor. 7 yıl önce Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki görevinden emekli olduktan sonra Yeni Şafak gazetesinde düzenli olarak köşe yazmaya başladı.

Görüşleri fetva gibi

İslami kesimde sadece sıradan vatandaşların değil, siyasilerin de görüşlerine önem verdiği, dini konulardaki görüşleri bu çevrelerde "fetva" olarak kabul gören Karaman, Hollanda’da bulunan Avrupa Uluslararası İslam Üniversitesi’nde de misafir öğretim üyeliği yapıyor. "İslam hukuku" üzerinde yoğunlaşan Karaman’ın, İslam hukukuna ilişkin tarih, içtihad, işçi-işveren ilişkileri, kadın ve aile konularının da aralarında yer aldığı çok sayıda kitabı bulunuyor.

4 ciltlik laiklik kitabı

Karaman’ın kitapları arasında "İslamlaşma ve önündeki engeller" ile "Laik düzende dini yaşamak" diye dört ciltlik kitapları da dikkat çekiyor. Karaman, Erdoğan’ın Deniz Feneri skandalını yazan gazeteleri yönelik "boykot" çağrısına verdiği destekle de dikkat çekti. Karaman, İslami kesimdeki bazı kalemlerin bile itiraz ettiği Erdoğan’ın boykot çağrısına, Yeni Şafak’taki köşesinden, "sahip olduğu imkanları kötüye kullanan medyayı boykot etmek farzdır" diyerek destek verdi.

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:52

İLGİLİ HABERLER