Ekonomi
  • 11.5.2021 00:42

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Tercih Etmek İçin Nedenler

Gün geçtikçe yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi çok daha net bir şekilde anlaşılabiliyor. Ülkemizde ve dünya genelinde yenilenebilir enerji kaynaklarının çok daha fazla tercih edilmesi gerekiyor. Nedenlerine geçmeden önce bu enerji kaynaklarının hangileri olduğunu gözden geçirelim:

Güneş enerjisi

Rüzgar enerjisi

Hidrolik enerjisi

Jeotermal enerji

Biyokütle enerjisi

Hidrojen enerjisi

Dalga enerjisi

Gelgit enerjisi

Bu yenilenebilir enerjiler arasında en sık tercih edilenlerden biri güneş enerjisi oluyor. Güneş panellerinin yardımı ile güneş ışınlarının ısı ve elektrik enerjisine dönüşmesini sağlayan güneş enerjisinin en önemli özelliği hiçbir şekilde doğaya bir zarar vermiyor olmasıdır. Bundan kısa bir süre öncesinde gerektirdiği maliyet ile günümüzde gereken maliyet arasında önemli farklar olduğunu da belirtelim. Artık güneş enerjisi panellerinin kurulumu için çok daha düşük bir bütçe ayırmak yeterli olabiliyor.

Güneş Enerjisinin Faydaları

Genel olarak bu enerjinin faydalarını şu şekilde özetleyebiliriz:

Güneş enerjisi sera gazı salınımı yapmaz

Hiçbir zaman tükenmeyen bir enerji kaynağı sunar

Kurulum sonrasında herhangi bir masraf gerektirmez ve bedava enerji üretimi sunar

Ana şebekeden bağımsız olarak elektrik üretimi imkanı tanır

Ekosistemi koruyan bir enerji kaynağıdır

Dünyanın her yerinde elde edilebilen bir enerjidir

Ev ve iş yeri gibi binaların değerini artırır

Elbette bu faydalara yenilerini de eklemek mümkün olabiliyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının tamamı doğaya bir zarar vermiyor olmasıyla ön plana çıkıyor. Aynı zamanda maliyetlerinin düşük olması da bu enerji kaynaklarının daha fazla tercih edilmesini sağlayan unsurlardan biri haline geldi.

Güneş enerjisi sistemlerine dair projelendirme ihtiyacı olanlar ise rotasını Enejisa yönüne çeviriyor. GES iş modeli kapsamında profesyonel ekipler tarafından bu santrallerin projelendirilmesi ve hayata geçirilmesi mümkün olabiliyor. Bu konuda daha fazla bilgi almak için zaman kaybetmeden Enerjisa internet sitesine tıklanabilir. Böylelikle anahtar teslim kurulum çalışmaları ya da projelendirme çalışmaları gibi konularda da merak edilen her türlü sorunun yanıtına rahatlıkla ulaşılabiliyor.

Güncellenme Tarihi : 11.5.2021 00:43

İLGİLİ HABERLER