Gündem
  • 7.12.2022 19:16

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz bıçaklı saldırıya uğradı

Yenilik partisi Genel Başkanı Öztürk, partisinin genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğradı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, Öztürk hastaneye kaldırıldı.

Olay, Yenilik Partisi'nin Çankaya ilçesindeki genel merkezinde meydana geldi. Yenilik Partisi Genel Başkanı, 26'ncı ve 27'nci dönem Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, kendisiyle görüşmek için gelen kimliği belirsiz kişi tarafından bıçaklandı. Yılmaz, kalçasından yaralanırken, saldırgan ise kaçtı.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a ofisinde bıçaklı saldırı: 1  gözaltı

PARTİLİLER İHBAR ETTİ

Partililerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri, Yılmaz'a ilk müdahaleyi yaptı. Öztürk Yılmaz, daha sonra ambulansla özel hastaneye kaldırılarak, tedaviye alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Öztürk Yılmaz Bıçaklı Saldırı Sonrası İlk Kez Konuştu - Memurlar.Net

"KALÇASINDAN BIÇAK DARBELERİ ALDI"

A Haber muhabirinin aktardığına göre olay şöyle gelişti: "Yılmaz, çalışmalarına genel merkezde devam ediyordu. Sekreterinin yanında bir kişi vardı. O kişi Öztürk Yılmaz'ın yanına girdi, bir süre içeride kaldıktan sonra bağırışlar üzerine sekreter odaya girdi. Yılmaz, yerde bıçaklanmış şekilde bulundu. Saldırgan olay yerinden kaçtı. Sağ kalçasından aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. Şimdilik sağlık durumunun iyi olduğunu biliyoruz." dedi.

SALDIRGAN YAKALANDI

 Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı. Yaralanan Öztürk hastaneye kaldırıldı, kaçan zanlı Serhat K., Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırıda bulunduğu değerlendirilen zanlı Serhat K., Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

YILMAZ, SALDIRIYA UĞRADIĞI ANLARI ANLATTI

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, bıçaklı saldırıya uğradığı anı anlattı.

Parti genel merkezinde bıçaklı saldırıya uğrayan ve Güven Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yılmaz, olay anını anlattığı videoda, bıçaklı saldırıda bulunan kişinin Tuzlucalı olduğunu, İstanbul Küçükçekmece'de oturduğunu söylediğini aktardı.

Kişinin kendisiyle tanışmaktan büyük onur duyduğunu söylediğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Konuştuk beş dakika. Benim bu arada görüşmelerim var. Çok teşekkür ettim. İsterseniz size bir kahve ikram edeyim dedim. 'Olur, kahvenizi içmekten mutlu olurum.' dedi. Arkamı döndüm, bıçağı çekti, direkt boğazıma çekmeye çalıştı. O arada fark edip ani bir hareket yapınca bu defa arkadan dört defa üst üste vurdu ve kaçtı. Kaçarken peşine düştüm. Arkadaşlarımız da peşine düştü, iki bayan arkadaşımız vardı. Ondan sonra da kaçtı, gitti. Olay bu."

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

Öztürk Yılmaz, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra Dışişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerde bulundu.

Kırgızistan Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’nde müsteşar olarak çalıştı.

DAEŞ TARAFINDAN KAÇIRILDI

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olarak görev yaparken 11 Haziran 2014 yılında DAEŞ tarafından Musul Başkosolosluğu'na yapılan baskın sonucu kaçırıldı. 101 gün alıkonulan Öztürk, 20 Eylül 2014 tarihinde serbest bırakıldı. Ardından kararname ile Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçisi olarak yeni görevine başladı.

CHP'DEN MİLLETVEKİLİ OLDU

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerde CHP'den Ardahan milletvekili seçildi. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı ancak adaylığı gerçekleşmedi. Öte yandan 24 Haziran 2018 yılında yapılan seçimlerde tekrar Ardahan'dan milletvekili seçildi.

İHRAÇ SONRASI YENİ PARTİ

Türkçe ezan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik söylemlerinden dolayı Öztürk kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Kasım 2018 tarihinden CHP'den ihraç edilmesinin ardından 20 Temmuz 2020 tarihinde Yenilik Partisi'ni kurdu. 9 Ağustos 2020 tarihinde partinin genel başkanı seçildi.

Güncellenme Tarihi : 8.12.2022 00:37

İLGİLİ HABERLER