Gündem
  • 21.10.2021 22:36

Yıkılan Cebeci Stadı Millet Bahçesi ve cami olacak

Millet Bahçesi yapılacak olan Cebeci İnönü Stadyumu’nda yıkımı tamamlandı..

Millet Bahçesi yıkımı: Cebeci İnönü Stadyumu yıkılıyor | soL haber
Ankara’nın en büyük stadyumlarından biri olan, 1967’de yapımı tamamlanan ve başkentin birçok futbol kulübü ile spor organizasyonlarına hizmet eden 37 bin kişilik Cebeci İnönü Stadyumu’nun yıkımına başlandı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) tarihi stadın millet bahçesi kapsamında yıkımı için verilen ruhsatın iptali istemiyle açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı.

Harabeye dönen Cebeci İnönü Stadı Millet Bahçesi olacak - Haberler
İtiraz ile mahkeme kararının kaldırılmasının ardından yıkım için son derece hızlı bir şekilde tamamlandı.

Cebeci Stadyumu'nun Millet Bahçesi Yapılmasına Dava| Yapı

CHP ve Solcu odalar karşı çıktı

‘Değeri yüksek’

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Sekreteri Ömer Dursunüstün de Cebeci Stadı’nın bulunduğu konumdan dolayı yüksek değeri olduğuna dikkat çekerek “Yıllardır bu nedenle AVM’lere, ticaret ve konutlara dönüştürmeye çalıştılar. Çoğu zaman bir parselle ilgili bir durumda değildir. Bu alanın tamamıyla alakalı bir yatırımın başlangıcıdır. Bu nedenle millet bahçesi olarak seçildi” dedi.

Dursunüstün “Buradaki kamusal nitelikli bir alan büyük bir bahçesi olan camiye dönüştürülecek. Çocuğunuzla ailenizle gezebildiğiniz bir yer değil, cami cemaatinin gözleri önünde olacaksınız. İçerde idare ofisler vardır. Maaşa bağlanacak 4,5 kişinin hangi konuları idare edeceği de ortadadır. Kontrollü anti-kamusal bir alan yaratıp bir miktar özgürlüğüne düşkün insanları buradan çıkartıp bu bölgeyi tamamen ele geçirmiş olacaklar” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 21.10.2021 22:49

İLGİLİ HABERLER