Spor
  • 30.6.2014 11:09

Yıldırım, Fenerbahçe'de karaktersiz futbolcu olmaz

Sabatini, "Salih'in karakteri nasıl" diye sormaya kalktı, Aziz Yıldırım lafı yapıştırdı: "F.Bahçe'de karaktersiz oyuncu olmaz. F.Bahçeli her futbolcu karakterlidir. Bu soruyu sormamış kabul edeyim."

İtalyan yönetici, geçen haftaki Salih Uçan'ın transfer görüşmeleri sırasında ağzından çıkan yanlış bir ifade yüzünden F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın hışmına uğradı. Yıldırım'ın Salih'i herhangi bir kulübe satma niyeti yoktu; her fırsatta "Salih, Alper ile birlikte F.Bahçe'nin yüzü olacak. Salih gelecek sezon daha fazla oynayacak" diyordu. Bu nedenle Yıldırım'ın Walter Sabatini ile görüşmesi, Roma sportif direktörü adına normal transfer görüşmelerinden daha çetin geçti.

YANLIŞ FREKANSI KULLANDI

Aziz Yıldırım, Roma'dan ne isterse kopardı, hatta İtalyanların Salih'in ikinci kiralama taksidi 2 milyon euro karşılığında verdiği çekin 300 bin euroluk kırdırma ücretini bile aldı. Salih'in transferi için Yıldırım'ın tüm isteklerine "Evet" diyen Sabatini, prensipte anlaşma sağlandıktan sonra derin bir oh çekip, arkasına yaslandıktan sonra ortamı yumuşatmak adına para dışında bir konuda sohbet açmak istedi. Bu da onun büyük bir hatası oldu. Sabatini, lafa yanlış yerden girdi, önce "Zaten Salih'i bir yıldır takip ediyoruz. Nasıl bir futbolcu olduğunu biliyoruz" dedi.

107 YILDIR DEĞİŞMEYEN KURAL

Roma Sportif Direktörü, Salih'in sportif özelliklerini sıraladıktan sonra Başkan Aziz Yıldırım'a "Peki karakteri nasıl?" diye sorma gafletine düştü. Hiçbir futbolcusuna toz kondurmayan Aziz Yıldırım, F.Bahçe forması giyen bir futbolcunun karakterinin sorgulanmasına ateş püskürdü. Yıldırım, "F.Bahçe'de karaktersiz oyuncu olmaz. 107 yıldır F.Bahçe forması giyen her futbolcu karakterlidir. Bu soruyu sormamış kabul edeyim" dedi. Sabatini, Yıldırım'ın tokat gibi sözleri karşısında önce ne olduğunu şaşırdı, ilk şoku atlattıktan sonra Salih'in karakterini bırakıp sportif özelliklerine geri döndü.

 

Skorer

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:46

İLGİLİ HABERLER