Ekonomi
  • 29.6.2008 00:20

YILDIRIM: "HERKESİN NE KONUŞTUĞU ÖNEMLİ DEĞİL, BİZ İŞİMİZE BAKACAĞIZ"

Bakan Yıldırım, Niğde ziyaretinde önce Niğde-Çiftlik ilçesi dağ yolunda incelemelerde bulundu. Ardından Niğde Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Yıldırım, bakanlığının ulaştırma politikaları hakkında bilgiler verdi. Ankara-Pozantı arasındaki yolun bağlantısını sağlayacak olan otoyol projesinin 2000 yılında başlayıp, 2001 krizinden sonra 2002 yılında programdan çıkarılıp, yeniden projeye alındığını kaydeden Bakan Yıldırım, 10 kesimden oluşan yolun tamamlanması için ciddi çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.
Yolun proje bedelinin 4 milyar YTL olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bu projeyi tekrar yeni bir finansman modeliyle başlatma niyetimiz var. Bunun çalışmalarını yaptık. Ondan önce güneyden Ereğli'ye kadar olan bölümünü kendi imkanlarımızla yapacağız. Normal şartlarda Niğde'deki bütün karayolu projelerine ayrılan 110 milyon YTL iken, biz otoyolu Ereğli'ye kadar bitirilmesi için 210 milyon YTL ilave ek ödenek ayırıyoruz. Bu yolun trafik yoğunluğu çok fazla. Mutlaka bitirmeliyiz. Bunun için bütün gücümüzü ve
gayretimizi bu yolun tamamlanmasına ayıracağız. Niğde genelinde son 5 yıl içerisinde 410 milyon YTL karayolu yatırımı yapıldı. Amacımız, illerimizin öncelikli altyapı yatırımlarını en iyi şekilde gerçekleştirmek. İnsanlarımızı bulundukları yerde tutabilmek, çocuklarının geleceğini burada aramalarını sağlamaktır" diye konuştu.

"DEMİRYOLLARI ÜLKEMİZ İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"
Demiryollarının ülkemiz için hayati önemi taşıdığını, ancak uzun yıllar boyunca hep ihmal edildiğini söyleyen Bakan Binali Yıldırım, 60 seneye yakın bir ihmalin 3-5-10 yıl içerisinde bitirilemeyeceğini, hem parasal imkan hem de zaman olarak mümkün olmadığını ifade ederek, "Ama bir yerinden başladık. Ankara-İstanbul'u yaptı. Ankara-Konya'yı Ankara Sivas'ı yapıyoruz. Bütün yollarımız mutlaka elden geçecek. Demiryollarımız bu ülkenin yükünü taşıması gerekirken, ülke demiryollarının yükünü taşır hale gelmiş.
Bunu tersine çevirmek için projeleri başlattık. Ama takdir edersiniz ki bu tip projeler hem zaman hem de kaynak ister. O bakımdan bizim de zamana ihtiyacımız var. Adım adım 8 bin 600 kilometrelik demiryolu ağımızı elden geçireceğiz. Demiryolunun yapımı karayoluna benzemez itina ister. Eğer paranız bile olsa yeterli hazırlık safahatınız yoksa başlar, içinden çıkamazsınız" dedi.
Valilik ziyaretinin ardından Ulukışla ilçesi yakınlarındaki otoyol yapımını yerinde inceleyen Bakan Yıldırım, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı. Ziyaret çıkışı gazetecilerin, "Kapatma davası ile ülkede siyasi ve ekonomik boşluk var. Bu projelerinizi nasıl etkiliyor" sorusunu cevaplandıran Yıldırım, "İnsanımızın ihtiyacı zaten yıllardan beri gecikti. Artık daha fazla gecikmesine tahammülümüz yok. Şartlar ne olursa olsun gördüğünüz gibi yollarda hummalı çalışmalar devam ediyor. Bu tip
belirsizlikler gelip geçer ama bu eserler kalıcıdır. Bütün gücümüzü dikkatimizi bu yollara veriyoruz. Bir an önce bitsin ki ülkenin kuzeyi ile güneyini buluşturalım, insanlar yollarda çile çekmekten, hayatını tehlikeye atmaktan kurtulsunlar" şeklinde konuştu.

"HERKESİN NE KONUŞTUĞU ÖNEMLİ DEĞİL, BİZ İŞİMİZE BAKACAĞIZ"
"Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) demokrasiye atıfını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine ise Bakan Yıldırım, "Herkesin ne konuştuğu bizim için önemli değil. Biz işimize bakacağız. Memleketin mamur edilmesi, insanımızın yüzünün gülmesi, Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine adım adım gitmek için yol yapacaksınız. İletişimi geliştireceksiniz, vatandaşın ihtiyaçlarını, sağlık, eğitim hizmetlerini yapacaksınız, bir de başkalarını konuşturmayacaksınız. İşinizi düzgün
yapacaksınız. Başkaları da niye konuştu. O zaman sen de dikkat et be kardeşim. Başkalarını konuşturmayacaksın, düzgünce işimizi gücümüzü yapalım. Sonra da o niye konuştu, bu niye konuştu diye gocunmamıza lüzum yok" şeklinde cevaplandırdı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER