
YİNE KAR GELİYOR
Trakya ve Marmara bölgesinde sabah saatlerinde başlayan yağmur kar yağışına dönüştü. Tekirdağ, Çorlu ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca gibi uzak ilçelerinde kar yağışı başladı.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Antalya ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere (8-10) batı bölgelerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
UYARILAR
Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Antalya ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın gibi) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
Türkiye'nin iç bölgelerinde güney ve güneybatı (lodos), Batı bölgelerde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar olmak üzere, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililer ve vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.