Gündem
  • 26.10.2022 10:14

YPG elebaşı Mazlum Abdi : TSK SİHA'ları en iyi adamlarımızı öldürdü

Mazlum Abdi: Ankara'nın İHA’ları DSG’nin en iyi liderlerini hedef alıyor

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, “Şam ile diyalog turları olumlu sonuç vermedi. DSG dağıtılamaz. Suriye-Türkiye normalleşmesine karşı uyarıyoruz” diye konuştu.

Abdi, “Şam ile Ankara arasındaki böyle bir normalleşmeye karşı durulması gerektiği konusunda tüm kesimleriyle Suriye halkını uyarmalıyız” ifadelerini kullandı.

Suriye meselelerine dahil olan ülkelerin çoğunun, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik olası bir askeri operasyonunun “Suriye halkına sıkıntı vereceğine” ikna olduğunu söyleyen Abdi, Türk ordusunun insansız hava araçları (İHA) ile son iki yılda IŞİD’e karşı mücadele eden DSG’nin en iyi askeri liderlerini hedef alan 70 hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Abd, “Türkiye'de seçimler yaklaşırken Erdoğan, Türk kamuoyunu kendi politikalarının yol açtığı ağır krizlerden uzaklaştırmaya, sorunlarını daha çok savaşa girerek ve radikal gruplarla yakınlaşarak ülke dışına yönlendirmeye çalışıyor” yorumunda bulundu.

Şam ile DSG arasında birkaç diyalog turu gerçekleştiğini, ancak somut sonuçlara ulaşılamadığını açıklayan Abdi, “DSG’yi şu ya da bu şekilde dağıtmak askeri açıdan mümkün değil. Bu güçler, Suriye topraklarını savunmak için sürekli sahada görev yapıyorlar. Ayrıca farklı bir örgütsel yapıya da sahipler. Bu güçleri ve mahremiyetlerini korumamız ve desteklememiz halkımızın ve topraklarımızın çıkarınadır” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 27.10.2022 10:16

İLGİLİ HABERLER