Gündem
  • 22.11.2022 09:56

YPG'nin hamisi McGurk : Türkiye onayımızı almadan vurdu

Haber Merkezi - Beyaz Saray'ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk, Türkiye'nin hava saldırıları sonrası Washington'ın Türkiye'den “Suriye'nin kuzeydoğusundaki zor durumu daha da istikrarsızlaştıracak bir şey yapılmamasının garantisini istediğini” söyledi.

ABD’li yetkiliden Rojava açıklaması: Türkiye’den garanti istedik

McGurk: Türkiye ile sınırın güvenli olduğundan da emin olmak istiyoruz

Haberde, ABD’nin, YPG'nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) silah ve eğitim desteği verdiği ve Washington’un da Türkiye'nin “Suriye'deki askeri müdahalelerini desteklemediği” vurgulandı.

Gazete Bahreyn'deki güvenlik konferansında konuşan Beyaz Saray'ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü McGurk'ün,  Türkiye'nin hava saldırıları sonrası Washington'ın Türkiye'den “Suriye'nin kuzeydoğusundaki zor durumu daha da istikrarsızlaştıracak bir şey yapılmamasının garantisini istediğini” söylediğini aktardı.

Haberde McGurk’ün, "Bölgede istikrarı sağlayıp, korumaya çabalıyoruz ve tabii ki Türkiye ile sınırın güvenli olduğundan da emin olmak istiyoruz" şeklindeki sözlerine yer verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi ve Rojava’ya yönelik dün akşam ve bu sabah düzenlediği hava saldırıları dış basında da yer buldu.

Amerikan Financial Times gazetesi, "İstanbul saldırısının ardından Türk jetleri Kürt militanları vurdu" başlıklı haberinde “Türkiye'nin gece saatlerinde başlattığı ve Suriye ile Irak'taki Kürt militanları hedef alan hava saldırıları istikrarsız bölgedeki tansiyonu artırma riski taşıyor" ifadelerine yer verildi.

“Seçim öncesi Erdoğan'a desteği artırabilir”

Financial Times haberde Türkiye'de gelecek yıl yapılacak olan genel seçimlere dikkat çekti.

Haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yıl sürekli olarak sınırdaki Kürt militanları geri itmek için yeni operasyon tehditleri yapıyordu. Suriye'ye yapılacak yeni, büyük bir harekat gelecek yılki seçimler öncesinde Türk milliyetçilerinin Erdoğan hükümetine desteğini artırabilir” belirlemesine yer verildi.

FT, ancak Erdoğan’ın yeni bir kara harekatı için gereken yeşil ışığı, “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekleyen Rusya ve İran'dan alamadığını” yazdı.

F T, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstiklal Caddesi saldırısından sonra ABD'ye "katil" dediğini de hatırlattı.

Güncellenme Tarihi : 22.11.2022 10:16

İLGİLİ HABERLER