Gündem
  • 22.11.2022 10:41

YPG'nin matlettiği çocuk CHP milletvekilinin yeğeni çıktı

CHP Sözcüsü'nden Rûdaw'ın 'Rojava'ya hava operasyonu' sorusuna yanıt

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Rûdaw'ın sorusu üzerine, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi ve Rojava’ya düzenlediği hava saldırıları hakkında, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teröre ve terör örgütlerine karşı mücadelesini destekliyoruz” açıklamasını yaptı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Öztrak, dün Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket düştüğünü, bugün de Antep Karkamış'ta roketli bir saldırı olduğunu hatırlattı.

Karkamış'taki roketli saldırıda CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın beş  yaşındaki yeğeni hayatını kaybetti - Yeni Şafak

CHP Milletvekili Mahir Polat'ın yeğeni

Bu saldırıda hayatını kaybedenler bulunduğunu derin üzüntüyle öğrendiklerini ifade eden Öztrak, Karkamış'ta roketin düştüğü okulda hayatını kaybeden çocuğun CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın yeğeni olduğunu söyledi.

"Mısır ve Suriye ile ilişkiler hızla normalleştirilmelidir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, hükümetin dış politika yönetimini de eleştirerek, "Mısır ile ilişkilerimiz, Suriye ile ilişkilerimiz, bölgeyle ilişkilerimiz hızla normalleştirilmelidir” dedi.

Ukrayna'daki savaşın ardından bölgedeki dengelerin değiştiğini ifade eden Öztrak, "Askeri harekatın yanında diplomasi de önem kazanıyor. Yeni dengelerin sağladığı imkanlardan, dış politikayı iç siyasete alet etme hovardalığına bir kez daha kaçmadan başta diplomasi olmak üzere hareket etme zamanıdır" şeklinde konuştu.

“TSK'nın mücadelesini destekliyoruz"

CHP Sözcüsü Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki ve TVNET muhabirinin TSK'nın Kürdistan Bölgesi ve Rojava'ya yönelik düzenlediği hava operasyonu hakkındaki ortak sorusuna Öztrak, şu yanıtı verdi:

“Bizim bu konudaki duruşumuz son derece nettir. Defalarca söyledik, terör bir insanlık suçudur. Her türlü terör örgütünü ve terör eylemini lanetliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröre ve terör örgütlerine karşı mücadelesini destekliyoruz. Asker hepimizin askeridir. Ordu hepimizin ordusudur. Terörle mücadelemiz meşrudur ve bu mücadeleden askerimizin sırtından kendine oy devşirmek isteyenler varsa bunun adı da maalesef siyaset değildir. Milletimiz, herkesin ne yaptığını zaten görüyor biliyor. Bir kez daha Irak ve Suriye'de Allah Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin

 

Güncellenme Tarihi : 22.11.2022 10:44

İLGİLİ HABERLER