Asayiş
  • 9.2.2023 12:47

Yuh!.. AFAD kıyafeti giyip evlerden hırsızlık yaptılar!

Şanlıurfa'da 'pes' dedirten olay: AFAD kıyafeti giyip evlerden hırsızlık yaptılar!

Şanlıurfa’da, yardım kuruluşlarına ait kıyafetleri giyerek, riskli görüldüğü için boşaltılan evlerden hırsızlık yaptıkları belirlenen 2 kişi, polis tarafından yakalandı. Polis, evlerin boşaltıldığı semtlerde devriye atarak şüpheli kişiler üzerinde kimlik sorgulaması yaptı. Kentin simgesi olan, dünyanın tek doğal akvaryumu olarak bilinen tarihi Balıklıgöl de depremden etkilendi. Berrak ve mavi olan gölün suyu, depremin ardından çamur rengini aldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Şanlıurfa’da yardım kuruluşlarına ait kıyafetleri giyerek, riskli görüldüğü için boşaltılan evlerden hırsızlık yaptıkları belirlenen 2 kişi, polis tarafından yakalandı. Polis, evlerin boşaltıldığı semtlerde devriye atarak şüpheli kişiler üzerinde kimlik sorgulaması yaptı.

Kentin simgesi olan tarihi Balıklıgöl’deki Rızvaniye Camisi'ni minaresi ve revaklarında yıkılmalar oldu. Balıklıgöl’ün temiz ve berrak suyu ise yaşanan deprem felaketinin ardından çamur rengine döndü. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Balıklıgöl’deki bu değişimi görenler, tedirgin oldu. Gölde balıkların yüzeye çıkmadığı görüldü.

Güncellenme Tarihi : 9.2.2023 12:51

İLGİLİ HABERLER