Gündem
  • 12.8.2022 12:51

Yuh artık!.. Rektör FETÖ hükümlüsü öğretim üyesini polis sınavında görevlendirdi

FETÖ hükümlüsünü polis sınavında görevlendirdiler

FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay ceza alan Şırnak Üniversitesi öğretim üyesi Bedirhan Önem, açığa alınmadı. Aksine Önem'e polislerin terfi sınavında görev verildi

AYDINLIK / ŞIRNAK

FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay ceza alan Şırnak Üniversitesi Öğretim Üyesi Bedirhan Önem hâlâ açığa alınmadı. Üstelik polislerin terfi sınavında görev verildi. Öğretim üyeleri ve polisler olaya tepki gösterdi.

Bedirhan Önem 2019'dan bu yana FETÖ’nün “il mahrem imamı” olduğu iddiasıyla yargılanıyordu. Her duruşmaya katılan Önem karar duruşmasında ise yer almadı. Mahkeme, Önem’i, “örgüt üyeliği” suçundan 7 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Cezası indirimle 6 yıl 3 aya düşürüldü. Bedirhan Önem'in karar sonrasında okul yerleşkesinde görülmediği öğrenildi. Önem’in mahkum olması Şırnak Üniversitesinde görevli FETÖ’cü olarak bilinen öğretim üyelerinde paniğe neden oldu. Önem’in yakın çevresinin, “Bedirhan Önem kurtarılmazsa herkesi yakacak” söylentisi yaydığı, bu gelişme üzerine üniversitede sürekli toplantılar yapıldığı öğrenildi.

REKTÖR AÇIĞA ALMADI

Bedirhan Önem 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, önceki rektör tarafından açığa alınmıştı. Şırnak Üniversitesi'nin mevcut Rektörü Mehmet Emin Erkan Temmuz 2017'de Önem'i yeniden göreve başlattı. Ağır ceza mahkemesinde yargılanırken açığa alınması gerekirken, Bedirhan Önem görevine devam ettirildi. Ceza aldıktan sonra da rektörlük Bedirhan Önem’i açığa almadı. Rektör Mehmet Emin Erkan’ın yakın çevresi ile yaptığı toplantılarda, İstinaf Mahkemesi’nin kararını bekleyeceğini ifade ettiği öğrenildi.

FETÖ’DEN MAHKUM AMA SINAV GÖREVLİSİ

İş bununla da kalmadı. Bir süre ortalıktan kaybolan Bedirhan Önem daha sonra üniversiteye döndü. Bu arada, Anadolu Üniversitesi tarafından 26 Haziran 2022 tarihinde saat 14.00'da 'Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi İlk Derece Amirlik Eğitimi Emniyet Mensubu Öğrenci Adayı Yazılı Sınavı' yapıldı. Şırnak Üniversitesi Rektörü ve Genel Sekreteri, FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay cezaya mahkum edilen Bedirhan Önem’i polislerin bu sınavında görevlendirdi. Bedirhan Önem’in komiser ve amir olacak polislerin terfi sınavında görevlendirilmesi hem emniyet içinde hem de üniversite öğretim üyeleri arasında tepkiye neden oldu.

'OLAY ARAŞTIRILMALI'

Şırnak Üniversitesi’nde görev yapan öğretim üyeleri Aydınlık’a yaptıkları açıklamada, Bedirhan Önem konusunda üniversite yönetiminin tutumunu anlayamadıklarını belirterek şunları iletti: “Anında açığa alınması gerekirken korunuyor. Bu da yetmezmiş gibi FETÖ ile mücadele eden emniyet mensuplarının terfi sınavında görevli. Bu polisimize hakarettir. Üstelik bu sınavda kamera yok. Kameranın olmadığı sınavda FETÖ’den mahkum olmuş birisine görev verilmesi kaygı yarattı. Üniversite yönetiminin bu tutumu acilen soruşturulmalıdır. Bedirhan Önem ne biliyor ki bu kadar korunuyor. Üniversitede herkes onun ‘ben yanarsam herkesi yakarım’ tehdidini konuşuyor. Bedirhan Önem’in bildiği ama başkalarının bilmediği sırlar açığa çıkarılmalıdır. Bedirhan Önem önce ortalıktan kayboldu sonra geri geldi. Kim hangi güvenceyi verdi. Göreve devam edeceği garantisi mi aldı? Bütün bunlar, kimin güvence verdiği açıklığa kavuşturulmalıdır.”

Öğretim üyeleri Anadolu Üniversitesi Rektörü ve ÖSYM Başkanı'nın da olaya müdahil olmasını istediler.

REKTÖR ÇAĞIRDI

Şırnak Üniversitesi'nde görev yapan öğretim üyeleri şu bilgileri de aktardılar: “Bedirhan Önem üniversiteye gelince bazı öğretim üyeleri kendine sorular yöneltmiş. O da, ‘Beni Rektör çağırdı. Gel görevinin başında ol, seni açığa falan almayacağım. Şırnak bizimdir, kimse sana bir şey yapamaz dedi. Ben de Rektör'ün isteği üzerine geldim’ demiş. Üniversitede konuşulanlar böyle. Rektör Bedirhan Önem için ciddi risk alıyor. Nedeni konusunda çok iddia var. YÖK üniversiteye bir müfettiş gönderirse bu iş aydınlanır.”

AYDINLIK GÜNDEME GETİRDİ

Aydınlık, Şırnak Üniversitesi öğretim üyesi Bedirhan Önem’in durumunu, 16 Temmuz 2019'da gündeme getirdi. Önem’in FETÖ kurumlarında yaklaşık 20 yıl hizmet ettiği SGK kayıtlarında ortaya çıkmıştı. Önem’in 15 Temmuz 2016 tarihine kadar Bank Asya üzerinden FETÖ’ye para transferi yaptığı MASAK tarafından tespit edilmişti. Mersin'de, Elazığ'da ve Şırnak'ta çalıştığı dönemde, çocuklarını FETÖ okullarında okutmuştu. Önem, ev ve eşya sigortasını da FETÖ'nün sigorta şirketi olan Işık Sigorta'da yaptırmıştı.

AVUKATI HDP İL BAŞKANI

Bedirhan Önem’in avukatlığını eski HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Cabbar Leygara yaptı. Leygara’nın hakkında terör soruşturmaları açıldığı, Abdullah Öcalan'ın hakları için imza kampanyasına katılan avukatlardan biri olduğu belirlendi. 24 Mayıs 2021 tarihinde PKK/KCK şehir yapılanmasında yer almakla suçlandığı, adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Bedirhan Önem’in kendisine HDP’li bir avukat tutması dikkat çekti.

KOD ADI: SADIK

Geçmişte Fetullah Gülen’e en yakın olan isimlerden Nurettin Veren mahkemede verdiği ifadede şunları söylemişti: “Bu şahsa örgüte olan sadakatine binaen örgüt lideri Fetullah Gülen tarafından Mollalar grubuna alındığında ‘Sadık’ kod adı verilmiştir. Örgütün hem İzmir Bozyaka'da ve hem de İstanbul Altunizade'de bulunan karargahında, 'Sadık' kod adlı Önem’i sürekli gördüm. FETÖ terör örgütüne öğrencilik yıllarından itibaren iltisaklı olan ve örgüt lideri Fetullah Gülen tarafından bizzat eğitilen ve örgütün Mollalar grubu üyesi olan ama Aydınlık gazetesinin ortaya çıkardığı üniversiteye verdiği ifadesinde, kendisini Süleymancılar cemaatine üye olarak tanıtan, kripto örgüt elemanı olarak faaliyet yürüten Şırnak mahrem imamı Bedirhan Önem, ülkemiz ve devletimiz için çok büyük bir tehlike ve tehdittir. Örgüte bu derece üst düzey sadakati olan Bedirhan Önem'in örgütsel kimliğini ve eylemlerini gizlemek için her türlü yalana başvuracağı gerçeği asla unutulmamalıdır. Bedirhan Önem ve onun gibi kripto örgüt imamları, dikkat çekmemek için doğu ve güneydoğudaki devlet üniversitelerine yerleştirilmişleridir. Bedirhan Önem'in halen Fetullah Gülen ve Adil Öksüz'den kripto haberleşme yöntemleri ile talimat aldığını düşünüyorum.”

AK PARTİLİ KÜLÜNK’TEN TEPKİ

Ak Parti MKYK Üyesi Metin Külünk de Şırnak Üniversitesinde yaşanan olayı sosyal medyadan paylaştı. Külünk’ün paylaşımları şöyle:

“Ülkemiz Emniyet Teşkilatında mensuplarının amirliğe yükselebilmeleri için Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan 'Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi İlk Derece Amirlik Eğitimi Emniyet Mensubu Öğrenci Adayı Yazılı Sınavı' gibi önemli bir sınavda Şırnak FETÖ Mahrem İmamı olması ve örgüt üyeliği mahkeme tarafından kesinleştirilen B.Ö isimli ceza almış kişiye bu önemli sınavda Şırnak Üniversitesi Rektörü ve Genel Sekreteri tarafından görev verildiği iddiası konusunda YÖK Başkanı gerekeni yapmalıdır. İstinafta, ceza almış FETÖ mahrem imamı olan Bedirhan Önem'i kurtaracağını söylediği bilgisinin şehirde konuşulduğu süreçte Rektör bu ceza alan kişiyi neden ihraç etmiyor? Şimdi de böyle önemli bir sınavda görev vererek komiser ve amir olacak polislerin terfi sınavına sokuyor.”

Güncellenme Tarihi : 13.8.2022 01:01

İLGİLİ HABERLER