Gündem
  • 14.3.2023 11:19

Yuh!.. Gündüz vakti koca binanın kolonlarını kestiler

Gündüz vakti tesisatı kurup hiçbir önlem almadan kolon kestiler!

Depremin tahrip ettiği on bir kentimizde yaralar, devlet ve millet eliyle sarılmaya çalışılırken gün içerisinde sosyal medyada paylaşılan bir video geniş kitlelerin tepkisini çekti. Milyonlar, oturdukları dairenin güvenilir olup olmadığını test etmek amacıyla yetkili mercilere başvururken, bir vatandaşın dairesindeki kolonu gündüz vakti yıkması gündeme oturdu.

'BİNAYA AĞIR HASARLI RAPOR ALDIRMAYA ÇALIŞIYOR' İDDİASI

Görüntülerde iki kişinin lüks sitede, balkon bölümünde yer alan kolonu makine yardımıyla kestiği görülüyor. Diğer taraftan işlem esnasında herhangi bir önlem alınmaması, molozların metrelerce yükseklikten olduğu gibi aşağı atılması dikkatleri çekti. Sosyal medyadaki tepki içerikli yorumların dışında, kat sahibinin binaya 'ağır hasarlı raporu' verilmesi için bu tarz bir işlemde bulunmuş olabileceği iddia edildi.

Deprem uzmanlarının hemen hemen her gün kitle iletişim araçlarından Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu vurgulamasına karşın, özellikle kolonların deprem esnasındaki önemine dikkat çekilmesine rağmen bir kişinin dairesinde yaptığı bu usulsüz işlem, soru işaretlerini beraberinde getirdi. Kolon kesen işçilerin rahat tavırları ise dikkate değer bir başka noktaydı.

 

Güncellenme Tarihi : 14.3.2023 11:24

İLGİLİ HABERLER