Gündem
  • 30.11.2023 22:01

Yuh.. İsrail serbest bıraktığı Filistinlileri tekrar tutukladı

İşgal güçleri aralarında serbest bırakılan mahkumların da bulunduğu 40 Filistinliyi tutukladı..

İsrail işgal güçlerinin Perşembe günü işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı yerlerinde başlattığı geniş çaplı tutuklama kampanyasında aralarında serbest bırakılan mahkumların da bulunduğu 40 Filistinli tutuklandı.


Filistin haber ajansına (WAFA) göre, işgal güçleri Beytüllahim'de sekiz Filistinliyi, işgal altındaki Kudüs'te yedi Filistinliyi ve aralarında serbest bırakılan bir mahkumun da bulunduğu Tulkarm'da evlerine baskın yapıp arama yaptıktan sonra dokuz Filistinliyi tutukladı.


El Halil'de on Filistinlinin yanı sıra Kalkilya, Eriha ve Tubas'ta serbest bırakılan iki mahkumun da aralarında bulunduğu altı Filistinli daha tutuklandı.
İşgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria'nın farklı bölgeleri, sık sık Filistinlilerle çatışan, canlı ve plastik mermiler ile zehirli gaz bombaları atan İsrail işgal güçlerinin günlük tutuklama kampanyalarına ve saldırılarına maruz kalıyor

. İşgalin saldırılarının hızı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere binlerce kişinin şehit ve yaralanmasına neden olan eşi benzeri görülmemiş vahşi saldırısıyla birlikte arttı.

Güncellenme Tarihi : 30.11.2023 22:07

İLGİLİ HABERLER