Bilim
  • 9.9.2022 14:10

Yüksek Ses Kalitesi Sunan Oto Hoparlörler

Hoparlör, elektrik akımındaki değişimleri ses titreşimlerine çeviren aygıttır. Türkçe eş anlamlısı ise sesucaltan kelimesidir. Oto hoparlör sistemleri de bu aygıtların otomobillerde kullanılan halidir.

1920 senesinde elektrikli ses dalgalarının kayıt edilip yayınlanmasına olanak sağlayan buluşlar meydana çıktı. Bu buluşların sonucunda ilk hoparlör 1924-1925 seneleri arasında yapılmıştır. Chester W. Rice ile birlikte Edward W. Kellogg adlı iki mucit tarafından yapılan çalışmalar ile hoparlörü geliştirildi. Bu iki bilim insanının ortaya çıkardığı bu sistem, günümüzde ise önemli değişikliğe uğramadı. Bu yazımızda ise bu aygıtların otomobillerde kullanılan versiyonu olan Oto hoparlör sistemlerine göz atacağız.

Oto Hoparlör Nedir?

Oto hoparlör sistemleri otomobillerde kullanılan hoparlör sistemleridir. Bu anlamda tasarımsal olarak da diğer hoparlör sistemlerinden farklılık içerirler. Bunun nedeni ise otomobillerde yer alacak olmaları nedeni ile otomobillere yerleştirilmeleri için gerekli olan alandır. Bu tür hoparlörler rastgele otomobillere yerleştirilemez.

Oto hoparlör sistemlerinin yerleştirilebileceği çeşitli yerler mevcuttur. Bu yerler daha önceden otomobilde olmalıdır. Aksi taktirde hoparlörü takacak olan atölye takmak için yer bulamaz.

Bu nedenle Oto hoparlör sistemlerini taktırmadan önce araçta bunun için yer olup olmadığına bakmak gerekiyor.

16 ve 13 cm Hoparlörler Arasındaki Farklar

Herkes tarafından sorulan sorulardan bir tanesi de 16 ve 13 cm Hoparlör Arasındaki Farklar nedir sorusudur. Bu anlamda 16 ila 13 cm Oto hoparlör arasında boyut dışında herhangi bir fark olduğunu söylemek mümkün değildir.

Ancak bazen Oto hoparlör oturtulacak yerin uyuşmaması gibi sorunlar yaşanabilir. Ancak bunun haricinde bir sıkıntı yaşanması mümkün değildir.

Oto Hoparlör İçin En İyi Teyp Nasıl Seçilir?

Oto hoparlör tavsiyesi herkes tarafından sorulan bir soru olup herkes en iyi teybi nasıl bulurum sorusunu soruyor. Bu anlamda bu soruya cevap vererek herkesin en iyi teyp markalarını bulmasını sağlamak gerekiyor.

En iyi teyp markasını bulmak için arama motoruna araba hoparlör yazıp fiyat karşılaştırma sitelerinden birine tıklamak gerekiyor. Böylece en ucuz ve en iyi teyp markaları buradan bulunabilir.

Sony Ses Sistemleri

Sony marka oto hoparlörler de herkesçe kullanılıyor. Bu anlamda en sık kullanılan Sony oto hoparlör çeşitlerinden bazılarını sıralamak gerekiyor;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sony XS-FB161E 260 W 45 Rms 16 Cm Tweetersiz Oto Hoparlör

Sony XS-GT1738F 16 Cm Tweeterlı Oto Hoparlör

Sony XS-FB161E 260W 45 RMS 16 Cm Oto Hoparlör

Sony XS-XB6951 16 x 24 Cm 5 Yollu 650 Watt Oval Oto Hoparlör

Sony XS-FB131E 13 Cm 230 W Kapaksız Tweeter'sız Hoparlör

Görüldüğü üzere çok fazla sayıda Sony hoparlör vardır. Siz de bu hoparlörleri satın almak istiyorsanız tek yapmanız gereken şey Merter Elektronik sitesine giderek bu konuda arama yapmak.

JBL Ses Sistemleri

JBL araba hoparlör konuları da herkesçe soruluyor. JBL bir kulaklık markası olup kendi başına bir marka değildir. Samsung firmasına bağlı şekilde çalışan JBL firması ürünlerini de yine aynı kalite ile üretiyor.

Bu anlamda araba hoparlör seti alacağınız zaman JBL markasına rahatlıkla güvenebilirsiniz. En iyi ses sistemlerini üreten JBL ile Samsung kalitesinde müzik dinlemek mümkün olur.

 

 

 

 

 

 

 

 

JBL ses sistemleri oto hoparlör fiyatları anlamında da oldukça uygundur. Bu anlamda JBL marka bazı oto hoparlörleri incelemek gerekiyor;

JBL Club 6500C 16 Cm 180W Oto Mit Bass Takımı

JBL GTO 609C 16 Cm 270W Profesyonel Mit Takımı

JBL CS-1214 30 Cm Bas Hoparlör

Görüldüğü gibi çok farklı tarzlarda JBL oto hoparlör sistemlerine ulaşmak mümkün.

Hoparlörler için Amfi Önerileri

Hoparlör için amfi sistemlerinin de iyi olması gerekiyor. Bu anlamda yazımızın bu kısmında sizlere en iyi amfi seçeneklerinden bazılarını sıralayacağız;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alpine BBX-F1200

HEI HAA-6014

MoBass MB-50.4

Jameson USA-505

Pioneer GM-D8701

Sony XM-GS100

Burada yer alan amfi modelleri piyasada yer alan en iyi amfi modelleri arasındadır. Bu anlamda burada yer alan amfi modellerinden birini gönül rahatlığı ile seçebilirsiniz. Bunun haricinde de toplu bir set olarak harman kardon oto hoparlör önerilenler arasında yer alabilir.

Arabama Uygun Hoparlörleri Nasıl Bulabilirim?

Aslında çoğu hoparlör aracınıza uyacaktır. Arabama Uygun Hoparlörleri Nasıl Bulabilirim sorusunu soranlar için şunları sıralamak mümkün;

 

 

 

 

 

 

Bunun için yapılması gereken şey hoparlörün ne kadar büyük olduğu ve hoparlör yuvalarının ne kadar uyuştuğu

Bunun haricinde elektrik girişlerinin de uygun olması gerekir

Ayrıca Subwoofer uyumlu olmasına dikkat edin

Burada yer alan maddelere dikkat edildiği zaman araç için uygun hoparlör kolayca seçilebilir.

Sık Sorulan Sorular

Herkes tarafından sıkça sorulan sorulardan bazılarına burada cevap veriyoruz.

Arabaya Kaç Watt Hoparlör Almalıyım?

Arabanızın standart teybinizi kullanıyorsanız - bas için 50 ile 200 watt efektif gücü iyi gelir. Sonradan ilave edilen teyp için 200 ile 300 watt RMS güç isteyebilirsiniz.

16 Cm Hoparlör Yerine 13 Cm Olur Mu?

Olur ve yer sıkıntısı olmadığı sürece yapılabilir.

Hoparlör Patlak Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Eğer ki sesli çağrı haricinde telefon hoparlöründe cızırtı ya da parazit gibi sesler mevcut ise hoparlör patlamış olabilir.

Sonuç

Burada yazdıklarımızın cevabı aslında Merter Elektronik sitesinde yatıyor. Bu anlamda Merter Elektronik sitesi üzerinde oto hoparlör ürünleri hakkında her şey yer alıyor. Her türlü oto hoparlör ürününü bulabilirsiniz. En uygun fiyatlı oto hoparlör ürünleri bu sitede yer alıyor.

Oto hoparlör ürünlerini bulmak oldukça zor çünkü insanlar en iyi, en kaliteli ve en ucuz fiyatlı oto hoparlör ürünleri insanlar tarafından merak ediliyor, bunun için de yapılması gereken Merter Elektronik sitesini ziyaret etmek.

Güncellenme Tarihi : 9.9.2022 14:11

İLGİLİ HABERLER