Gündem
  • 21.10.2022 14:42

Yunan basınında tek bir soru manşetleri süslüyor: Savaş çıkacak mı?

Türkiye-Yunanistan gerginliği hız kesmeden devam ederken son zamanlarda Yunanistan manşetlerini olası bir savaş ihtimaline dair analizler süslüyor. Yunan gazetesi Ta Nea'da yer alan bir haberde ise olası bir çatışmanın şu an için masada olmadığından bahsedildi. Yunanistan'ın yine de hazırlıklı olduğuna dikkat çekilen haberde NATO'ya vurgu yapıldı.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişki son zamanlarda gerginliğin artmasıyla kritik bir hal alırken, Yunan basınında sürekli olarak olası savaş ihtimalleri değerlendiriliyor.

Yunan gazetesi Ta Nea, Türkiye ile Yunanistan arasında olası bir çatışma durumunu değerlendirdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri üzerine hareket eden Yunanistan, Türkiye'nin doğal gaz için yaptığı hareketlere dikkat çekti.Gazeteye göre Türkiye, Akdeniz'de yaptığı çalışmalarla sözde ihlaller gerçekleştirip Rodos, İstanköy, Midilli ve Samos gibi adalarda Yunanistan'a meydan okudu.

Gazete böylelikle Yunanistan'ın kendini savunmak için adalara asker çıkarmasını haklı gösteriyor.

Aynı zamanda haberde, Atina'nın da yaptığı eylemleri 'Türkiye tehdidine' karşı yaptığının altı çizildi.Ancak yine de yapılan analize göre şu an için bir çatışma ve savaş olası değil. Bunun nedeni ise iki ülkenin de NATO üyesi olması.Daha önce de pek çok haber ve analizde iki NATO üyesinin çatışmasının ciddi sıkıntı doğuracağını ve NATO'nun parçalanmasına neden olacağından bahsedilmişti.

Nitekim daha önce sabah.com.tr'ye konuşan Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, iki NATO ülkesi arasında olası bir çatışma ya da savaş çıkamayacağını, şayet olursa ABD'nin de bu duruma müdahale edeceğini ifade etmişti.

Yunan gazetesinde de mevcut durum kötüleşirse ABD ile NATO'nun bu duruma müdahale edeceğinden bahsedildi. Gazetede, "İki üye ülke arasında kontrol dışı bir iç çatışmaya izin verilmez" ifadelerine yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 21.10.2022 14:45

İLGİLİ HABERLER