Dünya
  • 4.10.2022 11:20

Yunan Genelkurmay eski başkanı!..Türklerle savaş en fazla 3-4 gün sürer

Evangelos Apostolakis'ten itiraf gibi Türkiye uyarısı: Savaş başlarsa...

Yunanistan'ın Eski Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, Türkiye konusunda uyarıda bulunarak, olası bir savaş senaryosunda çatışmanın en fazla 3-4 gün sürebileceğini ifade etti.

Yunanistan'ın Eski Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis katıldığı bir programda Yunanistan ile Türkiye arasındaki durumu değerlendirdi.

Apostolakis, Türkiye ile Yunanistan’ın karşı karşıya gelme durumunda savaşın 3-4 günden fazla sürmeyeceğini söylerken, “Askeri bir çatışma başlarsa, savaşın ne yöne gideceğini kontrol etmek kolay olmaz ve çatışmalar kısa bir sürede bölgenin geneline yayılabilir. Bu kontrol altına almaya çalıştığınız ama başaramadığınız bir yangın gibi olur” yorumunu yaptı.

YUNAN ORDUSU İTİRAFI

Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin ise Yunan basınında ifade edildiği gibi 'mükemmel' olmadığının altını çizen Apostolakis Silahlı Kuvvetler'in durumunu 'iyi' olarak değerlendirdi.

Apostolakis "Tipik sorunlar var. Personel mükemmel. Silahlı Kuvvetler'in gücü ile karşılık verme kabiliyeti oldukça ciddi. Fırkateynler ilerleyen zamanlarda güçlenecek. Ancak yalnızca tek bir silah sistemi oyunu tamamen değiştiremez. Dengeyi güçlendirir" dedi.

Türkiye ile ilgili de yorum yapan Apostolakis, "Türkler baskılarla bir araya gelmezler. Her şeyi tartarak hareket ederler." sözlerine yer verdi.

Türkiye'nin askeri güç kullanmak ve askeri eylemlerde bulunmak istemediğinin altını çizen Apostolakis, Ankara yönetiminin sorunları masada halletmek istediğini belirtti.

Evangelos Apostolakis, geçtiğimiz günlerde de Yunanistan'ı uyararak, "Erdoğan'ın 'oyun oynamıyoruz' sözlerini ciddiye almamız gerekiyor." sözlerine yer vermişti.

Güncellenme Tarihi : 4.10.2022 11:24

İLGİLİ HABERLER