YUNAN MEDYASINDAN AĞIR İTHAMLAR : AVUSTURYA TEHDİT VE ŞANTAJLA İKNA EDİLDİ

2 dk okuma
YUNAN MEDYASINDAN AĞIR İTHAMLAR : AVUSTURYA TEHDİT VE ŞANTAJLA İKNA EDİLDİ

Hızlı Özet

Yunan televizyonları, Türkiye ve AB yetkilileri arasında Müzakere Çerçeve Belgesi hakkında yapılan görüşmelere bugünkü bültenlerinde geniş yer verdi.

Yunan televizyonları, Türkiye ve AB yetkilileri arasında Müzakere Çerçeve Belgesi hakkında yapılan görüşmelere bugünkü bültenlerinde geniş yer verdi.



Televizyonlar, Lüksemburg'da ''sert müzakereler sonucunda'' Avusturya'nın direncinin aşıldığını ve Çerçeve Belgesinin 5. maddesiyle ilgili ortak bir nokta bulunarak anlaşmaya varıldığını
duyururken, ''görüşmeler sırasında ABD'nin Türkiye'nin lehine etkin rol oynadığını'' öne sürdüler.



Yunan devlet televizyonu NET, ''diplomatik bir korku filminin sonunda, (Dışişleri Bakanı Abdullah) Gül tarihi yolculuğa çıkıyor'' ifadesini kullandı. Avusturya'nın itirazının aşılmasının ardından, Çerçeve Belgesinin 5. maddesindeki veto hakkıyla ilgili olarak da anlaşmaya varıldığını belirten NET, 3 Ekim tarihinin Türkiye için ''kritik ve büyük bir gün'' olduğunu belirtti.



Özel Antenna televizyonu, konuya ilişkin haberinde, ''Lüksemburg'daki müzakerelerde ABD'nin etkin rol oynadığını'' ve ''Çerçeve Belgesi'nin 5. maddesindeki veto hakkıyla ilgili bölümün
kaldırılması için Yunanistan ve Kıbrıs'a (Rum) baskı yaptığını'' öne sürdü.



Mega televizyonu, ''Lüksemburg'da Türkiye için perde arkasındasert pazarlıklar yapıldığını'' belirttiği haberinde, ''Türkiye'nin ABDaracılığıyla karşı saldırıya geçerek, Kıbrıs'a (Rum kesimi) baskı yaptığını'' ileri sürdü.



Alpha televizyonu da, ''ABD'nin, Lüksemburg'daki görüşmelere Türkiye'nin lehine AB tarihinde görülmemiş bir şekilde müdahale ettiğini'' ileri sürerken, ABD Dışişleri Bakanı Condolessa Rice'ın Kıbrıs Rum kesimi lideri Tasos Papadopulos'u telefonla arayarak baskı yaptığını iddia etti.


 
Alter televizyonu ise ''ABD'nin müdahalesiyle Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Lüksemburg'a gittiğini'' ve Lüksemburg'da ''şantaj'', ''tehdit'' ve ''şark pazarı'' havasında geçen görüşmeler sonucunda Avusturya'nın geri adım attığını kaydetti.

Bu haber 1951 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ayder Yaylası yolunda kritik viraj dönüldü
Gündem

Ayder Yaylası yolunda kritik viraj dönüldü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Pazar-Ardeşen Ayrım–Çamlıhemşin–Ayder İl Yolu projesinde yapımı tamamlanan 955 metre uzunluğundaki Çamlıhemşin Tüneli ile Fırtına Deresi ve Hala Deresi-1 köprülerini kapsayan 2 kilometrelik kesimin pazartesi günü açılacağını duyurdu. Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla Ayder Yaylası

Habervitrini14939 Görüntüleme
Türk Silahlı Kuvvetlerinde 205 general ve amiral görev yerlerine atandı
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türk Silahlı Kuvvetlerinde 205 general ve amiral görev yerlerine atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıyla Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarından 205 general ve amiralin görev yerleri belirlendi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini13080 Görüntüleme
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan : Sorunumuz kat kat arttı ve gelirimiz de azaldı
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan : Sorunumuz kat kat arttı ve gelirimiz de azaldı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, ABD-İsrail ile savaş sonrasında ekonomik sorunların geçmişe kıyasla ağırlaştığını belirterek, yüksek fiyatların arkasında artan maliyetler ve petrol satışı azaldığı için düşen devlet gelirlerinin bulunduğunu söyledi.

Habervitrini10994 Görüntüleme
Türkiye bu gece yeni nesil uydu çağına giriyor : Frekanslar Gece Yarısı Değişiyor
Gündem
#Televizyon Yayını Aktarım#Demirören Medya Frekans Güncelleme#TKGS Uyumlu Cihazlar

Türkiye bu gece yeni nesil uydu çağına giriyor : Frekanslar Gece Yarısı Değişiyor

Hizmet ömrünü tamamlayan Türksat 3A uydusundaki TV ve radyo yayınları, 16 Ağustos'u bağlayan gece yarısı itibarıyla daha yüksek kapasiteli modern uydulara devrediliyor. Bu geçişle birlikte yayın frekansları güncellenecek olup, izleyicilerin büyük bir kısmının herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacak.

Habervitrini9351 Görüntüleme