Gündem
  • 8.6.2023 19:59

Yunanistan şimdi de kokorece göz dikti!

Dünyaca ünlü bir yemek firması, ülkelerin sakatat yemeklerini değerlendirdi. Kokoreci Yunan yemeği olarak gösterdi. Bunun üzerine tepki gecikmedi. Kokoreç ustalarından jet cevap geldi: Yunanlılar önce yumurta kırmayı öğrensin. Kokoreç bizim… Kimselere vermeyiz!Yunanistan, Türk yemeklerine göz dikti. Yoğurt, cacık, baklava hatta sarmayı bile kendi geleneksel yemeğiymiş gibi gösterdi. Bu kez de kokoreci listeye ekledi.

YUNAN YEMEĞİ OLARAK GÖSTERİLDİ

Dünyaca ünlü bir yemek eleştiri firması, ülkelerin sakatat yemeklerini değerlendirdi. Yunanistan'ı 'kokoretsi' ile birinci ilan etti. Ancak o yemek, Türkler'in en çok tükettiği sokak lezzetlerinden kokoreçti...

TEPKİ GECİKMEDİ

Yunanistan medyasında bunun 'Geleneksel Yunan lezzeti dünyada birinci oldu' başlıklı haberle verilmesi tartışmaları beraberinde getirdi. Ustalardan da tepki gecikmedi.

ÖNCE YUMURTA KIRSINLAR!

Haberi değerlendiren kokoreç ustası Neşat Dursun, "Yunanlılar önce iki yumurtayı kırmayı öğrensinler, ondan sonra kokoreçi yapmayı öğrensinler. Yüzmeyi çok iyi bilirler. Kokoreç hakkında boş yere bizim demesinler, çünkü kokoreç bizim.

"KENDİNE GEL..."

Kokorecin Türk mutfağına ait olduğunu belirten bir vatandaş, "Yunanistan'ın tabii bazı girişimleri oldu bu konuda ama biraz sahip çıkmamız gerekiyor. Yunanistan lütfen kendine gel. Bizim yemeğimiz, biz sahip çıkarız. Siz başka şeylerle ilgilenin, kokoreç bizim" diyerek tepkisi dile getirdi.

"GELSİNLER, BURADA DENESİNLER"

İşletmeci Erkut Sürel ise kokoreçin Türkiye'ye has bir yemek olduğunu belirterek, şöyle devam etti: Zaten sakatatın her tarafından faydalanıyoruz. Kokoreç bize ait, kimseye vermeyiz. Yunanistan'la her zaman ticari ilişkilerimiz var ama onlar her yaptığımızın sonuna bir kelime koyuyorlar, değiştiriyorlar. Yunan kardeşlerimize de buradan selam söyleyelim. Gelsinler Türkiye'deki kokoreçi tatsınlar…

Güncellenme Tarihi : 8.6.2023 20:02

İLGİLİ HABERLER