Yurt dışından geldiğini sakladı koronavirüsten öldü!

••2 dk okuma
Yurt dışından geldiğini sakladı koronavirüsten öldü!

Hızlı Özet

“Hastalandığında Fransa’dan geldiğini sağlık ekibinden gizleyen 62 yaşındaki E.Y., 9 Mart’ta İstanbul’a geldi. E.Y., 2 gün geçtikten sonra 11 Mart’ta yüksek ateş şikayetiyle Of Devlet Hastanesi Dahiliye Polikliniği’ne başvurdu.”






Fransa'da koronavirüse yakalanarak Türkiye'ye gelen ve yurt dışından geldiğiniz gizleyen 62 yaşındaki adam hayatını kaybetti. Vefat eden adamın, bugüne kadar temas ettiği doktorlar dahil 70 kişi karantinaya alındı.



Hastalandığında Fransa’dan geldiğini sağlık ekibinden gizleyen 62 yaşındaki E.Y., 9 Mart’ta İstanbul’a geldi. E.Y., 2 gün geçtikten sonra 11 Mart’ta yüksek ateş şikayetiyle Of Devlet Hastanesi Dahiliye Polikliniği’ne başvurdu.



Kuluçka döneminde 2 test negatif çıktı



Yeni Şafak'tan Fatih Özer'in haberine göre E.Y. burada da bir ihmale imza atarak doktorlara yurt dışından geldiğini söylemedi.



Buna rağmen doktorlar kendisine koronavirüs testi yaptı, ancak sonuç negatif çıktı. İlaç verilerek evine gönderilen E.Y.’nin ateşi düşmeyince 12 Mart’ta yeniden hastaneye götürüldü. Burada bir kez daha test yapıldı. Ancak sonuç yine negatif çıktı.



Son test pozitif çıktı



16 Mart’ta yüksek ateşten dolayı Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen E.Y.’ye bir korona testi de burada yapıldı, sonuç pozitif çıktı.



İlk değerlendirmelerde kuluçka döneminde olduğu için testlerin ‘negatif’ sonuç verebileceği öngörüldü. E.Y. karantinaya alınarak tedavisine başlandı. Ancak E.Y. 20 Mart günü yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. E.Y. Cumapazarı Mahallesi’nde sadece yakınlarının katıldığı bir törenle sessiz sedasız toprağa verildi.



Doktorlar da karantinada



E.Y’de virüs tespit edilmesinin ardından, temasta bulunduğu akraba ve yakın çevresi mercek altına alındı. E.Y.’nin Araklı’daki iki akrabasının koronavirüs testleri pozitif çıktı. Hem bu 2 kişi hem de görev yaptıkları kamu kurumundaki tüm personel karantinaya alındı.



E.Y. ile temasta bulunan tüm yakın çevresi ile yüksek ateş şikayetiyle gittiği dahiliye bölümündeki tüm sağlık personeli de olası virüs tehlikesine karşı 14 günlük karantina sürecine alındı. E.Y. yüzünden karantinaya alınanların sayı 70’i aştığı belirtiyor.



Ne olmuştu?



Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 37 kişi yaşamını yitirdi.



 




Bu haber 537 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ölümcül salgın hızla yayılıyor: Vaka sayısı 8 bini aştı
Sağlık

Ölümcül salgın hızla yayılıyor: Vaka sayısı 8 bini aştı

KDC Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkenin 7 eyaletindeki 63 bölgede etkili olan salgında vaka ölüm oranı yüzde 48'in üzerinde kaydedildi. Buna göre, doğrulanmış vaka sayısı 8 bin 67 olarak kaydedilirken, hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 901 oldu.

Habervitrini12319 Görüntüleme
Covid aşısıyla milyarlar kazanan BioNTech'ten şaşırtan karar
Sağlık

Covid aşısıyla milyarlar kazanan BioNTech'ten şaşırtan karar

BioNTech, Covid-19 aşısına yönelik talebin düşmesinin ardından üretim stratejisinde değişikliğe giderek Almanya ve Singapur'daki bazı tesislerini kapatma kararı aldı. Karardan yaklaşık 1800 çalışanın etkilenmesi bekleniyor.

Habervitrini11966 Görüntüleme
Sigara bırakma polikliniklerine 8 ayda yaklaşık 180 bin başvuru yapıldı
Sağlık
#Spor#haber#Kültür Sanat

Sigara bırakma polikliniklerine 8 ayda yaklaşık 180 bin başvuru yapıldı

Sağlık Bakanlığınca tütün kullanımının azaltılması ve sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların danışmanlık hizmetlerine erişiminin artırılması amacıyla yaygınlaştırılan sigara bırakma polikliniklerine, bu yılın 8 ayında 179 bin 779 başvuru yapıldı.

Habervitrini13885 Görüntüleme
Sigara nedeniyle 3 parmağını kaybeden Osman dede pişmanlığını anlattı
Sağlık
#Spor#haber#Kültür Sanat

Sigara nedeniyle 3 parmağını kaybeden Osman dede pişmanlığını anlattı

Sakarya'da yaşayan ve uzun yıllar kullandığı sigara nedeniyle sağ ayağındaki 3 parmağını kaybeden Osman Gülay, yaşadığı pişmanlığı anlatarak, herkese bu zararlı alışkanlıktan uzak durmasını önerdi.

Habervitrini11030 Görüntüleme